Сряда, 24 Април 2013 21:28

Румяна Попова в дует с Васил Петров

Оценете статията
(5 оценки)

Румяна Попова съвсем скоро ще зарадва почитателите си с интересна колаборация. Фолклорната изпълнителка на Diapason Records записа песента „Лудо младо” в дует с популярния джаз и поп изпълнител Васил Петров.

Добрепознатата композиция, дело на Атанас Бояджиев и Богомил Гудев, има съвсем различно звучене в новата си версия. Тази интерпретация съчетава по уникален начин фолклорните елементи с джаз, поп и рок мотиви. Аранжиментът е дело на Емил Бояджиев. За интересния саунд с техните виртуозни изпълнения допринасят също и музикантите Бисер Иванов (китара) и Митко Льолев (саксофон).

Идеята за този съвместен проект се появила преди доста време, тъй като Румяна и Васил са приятели от години. Те често имат общи изяви, а след това вечерта задължително приключва в някой пиано бар, където изпълняват песни от различни стилове. Те отдавна обсъждали желанието си да направят общо парче и в крайна сметка се спрели на „Лудо младо”, която е една от най-обичаните песни от всички поколения българи.

Записахме я за наше собствено удоволствие преди две години, но после си помислихме защо да не я споделим с хората?”, признава Румяна Попова. „Васил е невероятен талант, притежава изключително красив глас и е прекрасен музикант, който, за моя радост, има отношение към фолклора и открит е към такива проекти. Много приятно ме изненада с интерпретацията си на тази песен, която изпя по блестящ начин.”, допълни още фолклорният славей.

Странното е, че всички коментират колко много си подхождат гласовете ни, въпреки различните стилове, в които се изявяваме.”, сподели още тя. „Освен това, аз съм убедена, че когато към един проект се подходи професионално и се събере добър екип, нещата няма начин да не се получат.”, категорична е звездата на Diapason Records.

Видеоклипът към песента „Лудо младо” в изпълнение на Румяна Попова и Васил Петров вече е заснет и ще се завърти в ефира на Фен ТВ след Великденските празници.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica