Сряда, 12 Юни 2013 09:45

Кристина вече е дипломиран диригент

Оценете статията
(3 оценки)

Кристина вече може да се похвали с магистърска диплома по специалност Дирижиране на народни състави. Певицата на Diapason Records завърши АМТИИ Пловдив с отличен успех.

Макар и съвсем млада чаровната дама има доста солидна академична подготовка. Основното си образование завършва в своя роден град Кюстендил в паралелка с профил Народно пеене и тамбура. Средното си образование получава в НУФИ Широка лъка, където изучава специалност Тамбура. След това продължава да усъвършенства качествата си на музикант в АМТИИ Пловдив, където следва Дирижиране на народни състави. По време на цялото си обучение свири на контрабас в щатния оркестър към университета и участва в народния хор.

Преди броени дни се състоя и дипломния концерт на изпълнителката, който бе в две части. В първата тя трябваше да демонстрира диригентските си умения с щатния народен оркестър към Академията, а във втората – да покаже качествата си на диригент с щатния народен хор. Младата фолк дива се представи на ниво и получи отлична оценка, с което украси магистърската си диплома с пълна шестица.

Кристина признава, че неслучайно е избрала да следва тази специалност. „Много ми е интересно и се радвам, че завърших точно Дирижиране на народни състави. Разширих музикалните си познания в съвсем различна посока и това ще ми е много полезно занапред.”, убедена е тя.

Певицата не изключва възможността да се занимава и с тази професия в бъдеще. „Някой ден бих могла да упражнявам и този занаят. Човек никога не знае какво ще му предложи животът.”, сподели красавицата.

Участия

  • 29.04.2017
    29 април/ събота/ RUMYANA POPOVA гр. Чипровци обл. Монтана, Концерт – 20.00 ч. Фестивал на Чипровския килим
  • 29.04.2017
    29 април/ събота/ ALEXANDRA, Germany, 81671 Munchen, Theaterfabrik  Munchen, Friedensrasse 10, Club 33 Info: 0157 76106204
  • 1
  • 2
  • 3

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica
bft türkiyebft yetkili servisbosch servisiariston servisibeşiktaş bosch servisişişli bosch servisigöktürk bosch servisibft türkiyekağıthane bosch servisiataşehir bosch servisibakırköy bosch servisibaşakşehir arçelik servisimetin2 pvp serverlerbariyer sistemleri