Сряда, 26 Юни 2013 14:25

Дафина Димитрова – новото фолклорно откритие на Diapason Records

Оценете статията
(0 оценки)

Дафина Димитрова е най-новото попълнение в каталога на Diapason Records. Младата фолклорна изпълнителка, бе избрана сред десетки кандидати на кастингa, който компанията проведе през месец март. Само няколко месеца по-късно тя вече може да се похвали със своята първа песен и дебютно видео – „Хранила мама, гледала”, което се върти от днес в ефира на FEN TV Full HD и FEN Folk TV.

Композицията, на която залага Дафина Димитрова е хороводна песен от тракийската област. Аранжиментът е дело на Александър Райчев. Видеото, заснето сред красивата българска природа, е режисирано от Ненчо Касъмов. Гримът е дело на Биляна Симеонова, а косите – на Стелияна Младенова.

Дафина Димитрова е родена на 05.10.1984 г. в град Радомир. Тя се дипломира с бакалавърска степен по специалността Педагогика на обучението в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград, където завършва и допълнителна специалност Народно пеене. След това продължава обучението си в СУ „Св. Климент Охридски” в магистърската специалност „Музикални и компютърни технологии”.

Участвала е в много международни фестивали в Унгария, Франция, Италия, Румъния, Турция и други. Два пъти е награждавана със сребърен медал на фестивала за народни песни и танци „Орфеево изворче” и „Орфеева дарба”. Има и бронзов медал от фестивала „Орфеево изворче” от участието си заедно с групата за професионалисти.

По време на следването си е вземала участие като сътрудник и изпълнител в Международен младежки фестивал „ЕвроАрт” – Благоевград. Освен това е участвала и в научни изследвания на тема „Запазване на българския фолклор”, провеждани под ръководството на преподаватели от ЮЗУ  „Неофит Рилски”.

Галерия

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica