Четвъртък, 11 Юли 2013 08:57

Емилия Стрехина – новото откритие на Diapason Records посвещава дебютната си песен на своя брат

Оценете статията
(0 оценки)

Фолклорната изпълнителка Емилия Стрехина е новото попълнение в Diapason Records. Тя стана част от музикалната компания след кастингa за млади таланти, който бе проведен през месец март. Само след няколко месеца вече е готова да презентира дебютния си проект „Канил се Кольо на Рада”, който посвещава на починалия си брат. Видеото към песента можете да гледате от днес в ефира на FEN TV Full HD и FEN Folk TV.

Първата композиция, на която залага изпълнителката, е от тракийската фолклорна област и е добре позната на любителите на фолклора. За аранжимента се е погрижил Бобан Мойсовски, а записите са осъществени в студиото на Васил Вълканов. Емилия Стрехина избира именно тази песен, за да дебютира пред широката публика, тъй като тя е много специална за нея – тя я свърза с брат си Йосиф, който, за съжаление, е починал. Преди да настъпи трагичната кончина, Емилия, нейният брат и майка им винаги я пеели по различни поводи и цялата им фамилия обожава тази песен. Две години след нещастието, сполетяло семейството, изпълнителката решава да стартира професионалната си кариера именно с нея. „Това е моят начин да изразя своята любов към него и да покажа колко много ми липсва. Тази песен събужда у мен много хубави спомени за миговете, които сме прекарали заедно. Наистина ми е много скъпа на сърцето.”, сподели откровено Емилия. „В изпяването вложих цялата си душа и много се надявам публиката да я хареса.”, каза още тя.

Видеото е заснето сред красивата природа на Боровец под режисурата на Ненчо Касъмов. Хореографията е дело на ансамбъл „Бул ритъм”. Гримът е на Биляна Симеонова, а косите – на Стелияна Младенова.

Емилия Стрехина е родена на 14.07.1980 г. в град Пловдив, но живее в град Раковски. Завършва НУФИ Широка лъка с профил Народно пеене. След това близо 2 години пее по различни събори, сватби и тържества. В този период се омъжва и ражда дъщеря си. Прави прекъсване на музикалната си кариера за близо 12 години. В началото на 2013-а обаче огромната й любов към музиката я потиква отново да се насочи към изграждането на професионална кариера в тази област. Явява се на кастинга на Diapason Records и е избрана сред десетките кандидати.

Галерия

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica