Понеделник, 28 Октомври 2013 11:22

Дафина Димитрова – единствената българка на фестивала „Филиграни 2013”

Оценете статията
(1 Оценка)

Младата фолклорна изпълнителка Дафина Димитрова – едно от новите открития на Diapason Records, ще бъде единствената българка, която ще вземе участие в тазгодишното юбилейно издание на международния фестивал „Филиграни” в Скопие. Престижният форум, който вече има 20-годишна традиция, ще се проведе на 30 октомври в македонската столица.

Талантливата певица, която само преди няколко месеца бе избрана сред десетки кандидати на проведен от музикалната компания кастинг, вече може да се похвали с дебютния си проект - песента „Хранила мама, гледала”, подкрепена и с ефектно видео, което се върти в ефира на FEN TV Full HD и FEN Folk TV. На сцената на популярния фестивал „Филиграни ” тя ще се представи с друга композиция, озаглавена „Мерак ми е”, дело на хитмейкъра Бобан Мойсовски и текстописеца Драган Таневски. С тази песен младата надежда на Diapason Records ще премери сили за голямата награда с още 19 участника от различни държави.

Дни преди голямото събитие Дафина Димитрова признава, че е силно развълнувана от предстоящата си изява. „За млад изпълнител като мен е страхотно признание да взема участие в толкова реномиран фестивал. Изключително съм благодарна на Боби Мойсовски, който направи тази невероятна песен за мен и ми гласува доверие да я представя на сцената на този престижен форум.”, сподели тя. „Ще дам най-доброто от себе си и се надявам публиката да ме хареса. Няма значение дали ще получа някаква награда, защото за мен е достатъчно и това, че в самото начало на своята кариера ще взема участие в един от най-популярните фестивали, където са се изявявали най-големите звезди на Македония, а също и едни от най-известните певци в България. Още повече, че тази година ще бъда единствената представителка на нашата родина.”, каза още тя. „Вярвам, че съвсем скоро ще мога да представя песента „Мерак ми е” и пред българската публика.”, допълни Дафина Димитрова.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica