Четвъртък, 07 Ноември 2013 15:26

Гуна Иванова пя на благотворителен концерт за възстановяването на Трънския манастир

Оценете статията
(0 оценки)

Фолклорната певица Гуна Иванова се включи в благотворителния концерт за събиране на средства за възстановяване на манастира „Свети Архангел Михаил" в град Трън, който се състоя в зала „Георги Русев" в Двореца на културата в Перник. Идеята за тази инициатива е на обичаната певица Ваня Костова, която събра на една сцена изпълнители от различни жанрове. Освен звездата на Diapason Records на сцената се изявиха още Васко Кръпката, Ваня Костова, синът й Боян Михайлов и други.

Гуна Иванова изпълни „химна на Трънско" - песента „Гугутка гука в усое" от репертоара на незабравимата Гюрга Пинджурова. После разтърси залата с акапелно изпълнение на Марковска песен от Граово, а зрителите се хванаха на хоро.

Това не е първата кампания за възстановяване на манастира „Свети Архангел Михаил”, разположен край живописното ждрело на река Ерма. От години е сформиран инициативен комитет от родолюбиви българи, които работят в тази посока. Открита е и сметка за дарения, за да може всеки, който иска да помогне за възстановяването на светата обител, да го направи.

Галерия

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica