Четвъртък, 07 Ноември 2013 15:26

Гуна Иванова пя на благотворителен концерт за възстановяването на Трънския манастир

Оценете статията
(0 оценки)

Фолклорната певица Гуна Иванова се включи в благотворителния концерт за събиране на средства за възстановяване на манастира „Свети Архангел Михаил" в град Трън, който се състоя в зала „Георги Русев" в Двореца на културата в Перник. Идеята за тази инициатива е на обичаната певица Ваня Костова, която събра на една сцена изпълнители от различни жанрове. Освен звездата на Diapason Records на сцената се изявиха още Васко Кръпката, Ваня Костова, синът й Боян Михайлов и други.

Гуна Иванова изпълни „химна на Трънско" - песента „Гугутка гука в усое" от репертоара на незабравимата Гюрга Пинджурова. После разтърси залата с акапелно изпълнение на Марковска песен от Граово, а зрителите се хванаха на хоро.

Това не е първата кампания за възстановяване на манастира „Свети Архангел Михаил”, разположен край живописното ждрело на река Ерма. От години е сформиран инициативен комитет от родолюбиви българи, които работят в тази посока. Открита е и сметка за дарения, за да може всеки, който иска да помогне за възстановяването на светата обител, да го направи.

Галерия

Участия

 • 19.10.2017
  19 октомври/ четвъртък/ TONI STORARO, гр. Пловдив, Galaxy Live Club
 • 20.10.2017
  20 октомври/ петък/ TONI STORARO, гр. София, BIAD Premium Club
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова – колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica
bft türkiyebft yetkili servisbosch servisiariston servisibeşiktaş bosch servisişişli bosch servisigöktürk bosch servisibft türkiyekağıthane bosch servisiataşehir bosch servisibakırköy bosch servisibaşakşehir arçelik servisimetin2 pvp serverlerbariyer sistemleri