Понеделник, 19 Май 2014 13:04

Велизар Илиев – новото откритие на Diapason Records представя първия си проект

Оценете статията
(1 Оценка)

Фолклорният изпълнител Велизар Илиев е новото откритие на музикална компания Diapason Records. Първият проект на младия певец с новите му продуценти е „Любовта остава”, видеото към който се върти от днес в ефира на ФЕН ТВ и ФЕН ФОЛК ТВ.

Песента е по музика и текст на Димитър Андонов, а аранжиментът е дело на Светослав Лобошки. Композицията е представена за първи път на фестивала „Пирин фолк – Сандански” през миналата година. За нея Велизар Илиев получава наградата на телевизионните зрители, а освен това и отличие от ТВЦ - Благоевград за млад и талантлив изпълнител.

Тъй като песента „Любовта остава” е много добре приета от публиката, Велизар Илиев заснема и видео към нея. Именно с този клип той поставя начало на съвместната си работа със своите нови продуценти от Diapason Records.

Съвсем скоро фолклорния изпълнител обещава да зарадва почитателите на народната музика и с нови проекти.

*****

Велизар Илиев е роден на 29 ноември в град Враца. Завършва СОУ „Отец Паисий” в родния си град с профил Пеене и втора специалност Ударни инструменти. След това продължава обучението си в МВБУ - Ботевград със специалност Бизнес администрация. Пее от 10-годишна възраст, а от 15 години се занимава професионално с пеене. Участвал е в много престижни международни фестивали, сред които „Пирин фолк - Сандански”, „Филиграни” в Скопие, Македония и други, където получава различни награди. .Желанието му да изгради кариера на голямата сцена го отвежда на кастинг в музикална компания Diapason Records, където веднага получава договор. Изпълнява еднакво добре песни от всички фолклорни области.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica