Четвъртък, 04 Септември 2014 12:48

Теодора–единствената българка на Международния музикален фестивал Türkçevizyon

Оценете статията
(1 Оценка)

Теодора е единствената българка, която ще вземе участие в Международния музикален фестивал Türkçevizyon. Тази година е петото поредно издание на форума, който ще се проведе между 10 и 13 септември в Денизли, Турция. Звездата на Diapason Records, която е първата представителка на попфолка, участвала някога във фестивала, ще представи две от най-популярните си песни „Сърце не ми остана“ и баладата „В твоите ръце“, която обаче ще изпълни на турски.

Музикалният фестивал Türkçevizyon се провежда за първи път през 2009-а година, като в него взимат участие представители на държави от Балканския полуостров, Мала Азия и други съседни на Турция страни. В тазгодишното издание на форума на сцената ще се изявят изпълнители от 23 държави. Теодора е единствената българка, поканена да се включи в престижния форум и първата попфолк певица, която е взимала участие в петгодишната история на фестивала. В началото на фестивалафолкдивата ще представи една от най-обичаните си песни „Сърце не ми остана“ на сцената в град Денизли. На гала вечерта, която ще се състои на 13-и септември в световноизвестния античен театър в Памуккале, тя ще изпълни своята балада „В твоите ръце“, но в съвсем различен вариант – изцяло на турски език.

На фестивала Türkçevizyonще присъстват министри, членове на турския парламент и представители на местната власт. Гала концерът ще бъде предаван на живо от TRT MüzikChannel и TRT AvazChannel. Освен товаоще много медии също ще излъчват концерта на живо или на запис в други държави.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica