Вторник, 16 Септември 2014 13:15

Порой удължи престоя на Теодора в Турция

Оценете статията
(0 оценки)

Гала концертът на Türkçevizyon се проведе с ден закъснение

Теодора трябваше да вземе участие в гала концерта на международния фестивал Türkçevizyon в събота вечерта в античния театър на Памуккале. Пороен дъжд обаче накара организаторите да отложат събитието и то се проведе на следващия ден в закрита зала в град Денизли.

Звездата на Diapason Recordsбе единствената българка, която взе участие във форума, който се провежда за пета година и събира участници от 24 държави. В първата фестивална вечер тя представи своите песни „Сърце не ми остана“ и „Сети се сам“. В последната вечер, когато по традиция се провежда гала концерта, Теодора трябваше да изпълни своята балада „В твоите ръце“, но на турски език. Тъкмо когато оставало съвсем малко време да излезе на сцената, бликнал пороен дъжд и се наложило концертът да бъде прекратен. Организаторите реагирали бързо и още на следващия ден мероприятието било организирано в зала в закрита Денизли. Синеоката фолкдивапредставила своята балада по блестящ начин и получила много поздравления от организаторите и участниците не само за вокалното си майсторство, но и зарадибезупречния ситурски. „Подготвях се доста сериозно. Работих с професионални музиканти от Турция, още докато бях в България. Освен това и на самия фестивал имаше хора, които няколко дни ми помагаха за произношението. Вложих много усилия, защото това все пак турският е език, който аз не говоря. Наистина много се притеснявах и се радвам, че се справих. Получих страшно много поздравления след изпълнението ми и това ме направиизключително щастлива.“, сподели Теодора малко след завръщането си в България.

По време на фестивала Türkçevizyonродната звезда се запозна с представители на много различни държави. „Срещнах невероятни хора и намерих много нови приятели от различни краища на света. Надявам се, че скоро пак ще имаме повод да се срещнем на други подобни форуми.“, сподели още тя.

По време на коктейла след края на гала концерта Теодора получи от организаторите специална награда за участието си във фестивала.

 

11 12
14 13

 

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica