Сряда, 17 Септември 2014 11:46

Теодора: „Репетициите с професионалисти много ми помогнаха за изпълнението на живо в гала вечерта на фестивала Türkçevizyon.“

Оценете статията
(0 оценки)

Теодора, която само преди ден се завърна от участието си в международния фестивал Türkçevizyon, е много доволна, че е имала възможност да работи с толкова добри професионалисти, помогнали й за усвояването на турския текст на песента, с която представи. Във вечерта на гала концерта звездата нaDiapason Records изпълни своята балада „В твоите ръце“ изцяло на живо, под съпровода на инструментал и подкрепяна единствено от беквокалистите зад нея на сцената.

Регламентът на фестивала изисква всеки един от изпълнителите да представи песен от своя репертоар, но изпълнена на турски език. Теодора без всякакво колебание се спряла на своята балада „В твоите ръце“. Турският вариант на стиховете бил създаден от тесктописеца MetinÖzülkü. Самият той активно помогнал на родната изпълнителка по време на репетициитевъв фестивалните дни за точното произношение. „Исках да се представя много добре и да постигна безупречно произношение. Много се притеснявах, тъй като на гала концерта се пее само върху инструментал, т.е. нямаш записани беквокали, които да ти помагат. Има единствено беквокалисти, които са зад теб на сцената и също изпълняват всичко изцяло на живо.“, сподели синеоката фолкдива.

Следващите дни Теодора репетирала и заедно с беквокалистите, които изпълнили поддържащите вокали и на самия гала концерт. Те също й помогнали много за произношението на турските думи. „Много се вълнувах и се притеснявах да изпълня песента точно във вокално отношение, да не забравя текста и отделно за точното произношение.“, довери още тя. „Изключително съм благодарна и на текстописеца, и на беквокалистите, които бяха изключително мили и ми помогнаха толкова много! “, не пести похвали изпълнителката. „Получих много поздравления за представянето си от организаторите, другите участници, от публиката в залата и от хора, които са ме гледали по телевизията. Милите думи, които ми казаха всички тези хора, наистина ме направиха много щастлива.“, каза още красавицата.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica