Петък, 14 Ноември 2014 14:14

Ерик говори открито за болестта си

Оценете статията
(0 оценки)

Днес отбелязваме Световния ден за борба с диабета и точно тази дата заварва Ерик, който страда от коварната болест, в медицински център, където се подлага на специални процедури с цел да подобри здравословното си състояние.

Преди няколко години животът на талантливия певец коренно се променя, когато лекарите му съобщават, че страда от диабет. Причината да се отключи болестта му е смъртта на неговия баща, която той преживява много тежко. За съжаление, заболяването е необратимо и веднъж поразило някого, остава за цял живот. В началото Ерик бил много стресиран, но днес вече приема диагнозата спокойно и се старае да спазва всички лекарски предписания.

Изпълнителят на Diapason Records не се притеснява да говори открито за болестта си. „Това не е нещо срамно. Напротив, смятам, че трябва този проблем да се коментира още повече. Както показват последните проучвания, България е на последно място по лечение и профилактика на това заболяване, което е много плашещо. Истината е, че диабетът е не само медицински, но и сериозен социален проблем и колкото повече говорим за него и сме по-информирани, толкова по-добре ще се справяме с преодоляването му.“, категоричен е дългокосият певец.

Ерик довери, че преди няколко седмици преживял тежка криза заради значително повишаване нивото на кръвната захар, но след намесата на лекарите след два-три дни се почувствал по-добре. В момента той се подлага на специални процедури и признава, че вече е в отлична форма.

 

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica