Биография

Вероника е родена на 5 декември 1976 година в град Павликени, но израства във Велико Търново.
Зодия - Стрелец.

Въпреки че най-голямата й детска мечта е да стане актриса, още в трети клас започва изявите си на музикалната сцена.
Тогава нейната класна ръководителка я изпраща да представя училището на Национален конкурс за народни песни, проведен в град Велико Търново. Там печели първата си награда и грамота и е забелязана от главния художествен ръководител на ансамбъл "Българче" - град Велико Търново. Дълги години след това е част от този ансамбъл, като солистка на хора. С ансамбъл „Българче” Вероника има възможността да обиколи голяма част от Европа още в детските си години и нейно изпълнение да звучи по Българско национално радио.
За период от няколко месеца на нея е поверено преподаването и обучението на най-малките хористки в ансамбъла.
След завършване на средното си образование в ЕСПУ "Емилиян Станев", специалност пеене и с появата на поп фолка като музикален стил в България, кариерата й на изпълнител придобива съвсем друга насока. Поощрена от свои близки и приятели тя се явява на кастинг за млади изпълнители в компанията „Милена Рекърдс” и се среща с Дали Иванова, която я оценява като изпълнител и дава старт на изявата й на професионалната сцена.
Първата песен, която записва се казва "Обречени на любов", първият видеоклип в нейната кариера е също към този проект.
За периода 2002-2009г. Вероника създава много хитове и получава 11 награди като изпълнител от каталога на музикалната компания „Пайнер”.
От 2005г. е омъжена и живее в Бургас – град, в който са родени и са започнали музикална кариера много видни изпълнители в България.


Вероника има 4 музикални албума в кариерата си досега и едно сборно CD "Single + Best Selection", а видеоклиповете й са 31 на брой до този момент.
Отличена е с 11 награди.
Автор е на много текстове на нейни песни („Краля на нощта”, „Българи”, „Бяла съм”, „Стъклен свят”, „Мъжка библия”, „Не така”, „Лош навик” и др.), както и на текстове на песни на нейни колеги.
Има и 3 професионални изяви като водещ на концерти в зала 1 на НДК.
Фолк феновете и медиите я определят като един от новаторите във фолка и основоположник на видеоклиповете с "dark" визия и стилистика. Вероника се изявява и като сценарист на почти всички нейни видеоклипове.
Репертоарът й е разнообразен като тематика и настроение, но преобладават песните с попзвучене и рок-елементи. Силата й е в изпълнението на по-сериозните, по-сложни песни, със сериозна тематика.
Отличава се с плътен и дълбок глас със специфична орнаментика.

От май месец 2009г. Вероника е част от музикалната компания „Diapason Records”, с която вече има две нови песни и видеоклипове към тях – „Лош навик” и „Дръжте крадеца”.

Характеристики на гласа: плътен и дълбок глас със специфична орнаментика. Чувствен и романтичен тембър.

Репертоар: Има богат и разнообразен като тематика и настроение репертоар, но преобладават песните с поп  звучене и рок елементи. Силата й е в изпълнението на по-сложните и сериозни песни със социална и любовна тематика.

Албуми: „Принцеса на вятъра” (2001), „Искам те завинаги” (2004), „13” (2006), “Veronika - Single + Best Selection” (2007), „Адреналин” (2007)

Хитове: „Принцеса на вятъра”, „Сериен лъжец”, „Бяла съм”, „Слушай ме, любов”, „Втори дубъл”, „Достъп забранен”, „На добър час”, „Не така”, „Скандал”, „Кралят на нощта”, „Твойте очи”,  „Тежка вечер”, „Лош навик”, „Дръжте крадеца”, „Приемам комплименти”, „Последният ангел” и други.

Награди:
2001 – Награда за Дебют на Международния  фестивал „Златен ключ”
2002 – Награди за песента „Българи” и за изпълнител на Планета ТВ на Международния фестивал „Пирин фолк - Сандански”
2003 – Награда за  Дебютен видеоклип на годината за „Бяла съм” на Годишните награди на ТВ Планета
2004 – Специална награда на фестивала „Тракия фолк”
2004 – Втора награда на журито за песента „Клетва дадох”на Международния фестивал “Пирин фолк - Сандански”
2005 – Награда за Най-проспериращ млад изпълнител на Годишните награди на списание „Нов фолк”
2006 – Награда за Видеоклип на годината за „Сериен лъжец” на Годишни награди на ТВ Планета
2007 – Специална награда за най-артистично присъствие на изпълнител във видеоклипа „На добър час” на Годишни награди на ТВ Планета
2007 – Специална награда от  спонсора  на Годишните награди на ТВ Планета
2008 – Награда за Адреналин в ефира от радио Вероника

Концертни изяви в чужбина: Русия, Унгария, Франция, Италия, Румъния

Най-голямото й предимство: Тя печели публиката със своето нетипично излъчване, както и с яркото си и оригинално сценично поведение. Притежава изключителен стил и магнетизъм и очарова публиката с живо
пеене и позитивизъм.