Вторник, 03 Февруари 2015 19:11

Гуна Иванова и нейните внучки с нов съвместен фолклорен албум

Оценете статията
(0 оценки)

Изпълнителката на Diapason Records зарадва своите почитатели с нов фолклорен албум. Проектът е озаглавен „Зайди, зайди, ясно слънце”.

Изненадата, която поднася този път Гуна Иванова е, че продуктът е със специалното участие на нейните внучки Ива и Велислава Костадинови.

„Зайди, зайди, ясно слънце” включва 16 песни. Част от композициите се изпълняават от Ива и Велислава, други от Гуна Иванова, а останалите в трио. Сред тях са добре познатите и обичани от всички „Море сокол пие”, „Зайди, зайди, ясно слънце”, „Катерино моме”, „Земи огин, запали ме”, както и нови авторски проекти като „Синьо мънисто” и „Феникс”. „Айде, моме, босо по росата” е специален подарък за Ива и Велислава от тяхната баба.

„Науичили сме много от нея. Освен наша баба, тя е наш учител и ментор.

Радваме се, че ни подари песен, на която тя е автор на музиката и текста. Пожелаваме си албумът да има голям успех.”, споделиха младите надежди на фолклорната музика.

За новото CD фолклорната легенда разказа: „Много съм щастлива, че заедно осъществихме този проект. Видях в своите внучки потенциал още малки.

Идваха с мен на репетиции и концерти. Реших да им подам ръка, за да развият таланта си. Все пак освен баба, аз съм техен духовен и житейски учител. И те като мен предпочитат песни, които носят послание и докосват душите на хората.”

 

След „Празник е сега”, триото съвсем скоро ще зарадва своите почитатели с ново видео. Гуна Иванова обеща, че ще продължи да работи по нови, както самостоятелни, така и съвместни с внучките проекти.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica