Вторник, 02 Юни 2015 16:10

Гуна Иванова с песен посветена на Христо Ботев

Оценете статията
(1 Оценка)

Фолклорната изпълнителка на Diapason Records реши да зарадва своите почитатели с песен, която е посветена на Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Ето защо премиерата на „Заплакала е Стара планина” е точно днес по Фен Фолк ТВ, за да съвпадне с този паметен за целия български народ ден.

„Много се радвам, че успях да направя песен посветена на един велик българин - Христо Ботев. Не трябва да забравяме историята си, а да се гордеем с постиженията на националните ни герои. Надявам се и почитателите ми да харесат песента.” – сподели изпълнителката.

 

В изпълнението на „Заплакала е Стара планина” вземат участие и мъжки вокален квартет „Армейска песен” от Ансамбъла на въоръжените сили. „Благодаря, че ме подкрепиха и допринесоха за уникалното звучене на тази песен.” – допълни Гуна Иванова. Аранжиментът на творбата е дело на Сашко Велков, с който певицата работи от дълги години.

 

Видеоклипът е изпълнен с природни пейзажи. „Искахме с моя екип в едно видео да покажем колко е красива нашата родина. Зарядът, който носи „Заплакала е Стара планина” е патриотичен. Втори юни е денят, когато почитаме паметта на героите дали живота си за нашата свидна свобода. Стара планина има богата история, затова нейните природни пейзажи бяха на фокус за снимките на видеото.” – разказа изпълнителката.

Участия

 • 19.10.2017
  19 октомври/ четвъртък/ TONI STORARO, гр. Пловдив, Galaxy Live Club
 • 20.10.2017
  20 октомври/ петък/ TONI STORARO, гр. София, BIAD Premium Club
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова – колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica
bft türkiyebft yetkili servisbosch servisiariston servisibeşiktaş bosch servisişişli bosch servisigöktürk bosch servisibft türkiyekağıthane bosch servisiataşehir bosch servisibakırköy bosch servisibaşakşehir arçelik servisimetin2 pvp serverlerbariyer sistemleri