Вторник, 30 Юни 2015 11:50

Румяна Попова с македонска сватба

Оценете статията
(1 Оценка)

Изпълнителката на Diapason Records предизвика фурор като промотира днес новото си видео в ефира на Фен ТВ и Фен Фолк ТВ. То е към песента „Сватба македонска”, която е включена в последния албум на македонския славей - „Багрите на България”. Проектът е много различен от всички, които Румяна Попова е правила до сега.

Въодушевената певица разказа: „Идеята за клипа беше на дъщеря ми Криси. Още докато подготвях и подбирах песните за „Багрите на България”, тя хареса „Сватба македонска”. Сподели ми, че е измислила сюжет за видео, който обсъдих с моя продуцент и режисьор Ненчо Касъмов и той го одобри. За терен избрахме старинна къща в квартал Вароша, Благоевград. Пресъздадохме епохата на 20-те – 30-те години през миналия век. Много съм благодарна на всички актьори от театър „Никола Вапцаров” (Благоевград), които участваха и помогнаха с намирането на костюмите. Признателна съм и на своите близки и роднини, най-вече на дъщеря ми Криси, която се съгласи да изиграе главната роля.”

Румяна Попова поднася и друга изненада в новото си видео. В него участва и Сашко Митковски. Аранжиментът на „Сватба македонска” е негово дело. Изпълнителката работи от дълги години с музиканта и е много доволна от съвместната им работа.

За сюжетната линия македонският славей сподели: „Историята, която се разказва в клипа, е за мечтаната сватба. Главният герой разглежда албум със снимки и си представя как би искал да премине един от най-важните дни в живота на човек, а именно неговата сватба. Пресъздали сме обстановката на празника, когато близките са заедно, празнуват и се веселят. Мисля, че този път надградихме всичко, което сме правили до сега. Заснехме не просто видеоклип, а филм. Надявам се моите почитатели да останат доволни.”

Изпълнителката на Diapason Records е подготвила още няколко изненади за феновете на фолклорната музика, но не издава какви.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica