• 1
  • 2
<<< >>>
Теодора
Теодора
Теодора
Теодора
Теодора
Теодора

Теодора "Желание за грях"

Оценете статията
(18 оценки)
teodora_jelanie

1.Говори ми
2.Не вярвам
3.Накажи ме
4.Проба, проба
5.Не си отивай
6.Скрита рана
7.Не позна
8.Желание за грях
9.Пак ли ти (feat. DJ Теди Джорджо)
10.Граница
11.Скрита рана (remix)
12.Проба, проба (instrumental)

 

Година след първата си реализирана песен Теодора избра превърналата се в нейна визитна картичка “Желание за грях” за заглавна на музикалния си проект.
Малко дебютантки в попфолка могат да се похвалят с постижението още първата им записана песен да се превърне в хит. И досега феновете си тананикат: “Очите мъжки са без задръжки…” “Желание за грях” бележи и дебюта на младата певица на голямата сцена – с нея на 18 март 2004г. Теодора за първи път се представи в зала 1 на НДК на годишните награди на списание “Нов фолк”. Година по-късно, на 28 март 2005г., вече номинирана в категорията откритие на годината от читателите на “Нов фолк”, тя изпълни на същата тази сцена дискотечен ремикс на “Скрита рана” /включен като бонус в деютния й албум/.
Дългоочакваният албум на Теодора включва десет песни, впечатляващи с разнообразна тематика, аранжименти със съвременно звучене и характерен глас.
Повече от година младата певица работи с утвърдени имена в попфолк жанра - текстописците Дали Иванова, Виолина Йорданова, Атанас Капралов, Надежда Захариева, Снежана Григорова, Живко Колев и аранжьорите и композиторите Юлиан Любенов, Велислав Драганински, Светослав Лобошки, Мария Нейкова, Росен Чешмиджиев, DJ T-Fresh.
Шест песни отдавна вече са наложени сред почитателите на попфолка. Голям интерес сред меломаните предизвикаха клипираните “Не позна”, “Проба, проба”, “Граница” и “Говори ми”, както и известните с live изпълненията си “Желание за грях” и “Скрита рана”. “Скрита рана” е и песента, чийто дискотечен ремикс е включен в албума като бонус за феновете на певицата. Ремиксът е авангардно решен в най-новите тенденции на денс звученето от Мартин Димитров и DJ ТеТ Мa$ter /Теодор Ташев/.
Любимата песен на певицата е “Граница”, много стилна и различна от всичко, звучало в музикалното пространство. Композицията е R’N’B с етно елементи. Заснетият към нея видеоклип също бе повлиян от общото послание на песента – колко тънка е границата между любовта и омразата. “Граница” е и първата песен на Теодора, влязла в класацията Българския Топ 100.
За море и лято напомня “Не позна” - вторият голям хит на Теодора. Първатата й клипирана песен на морския бряг е по текст на Дали Иванова и аранжимент на Росен Чешмиджиев.
Закачливата “Проба, проба” също е намерила място в дебютния музикален проект. Текстът на Дали Иванова и аранжиментът на Светослав Лобошки превърнаха песента в хит, а ефектният видеоклип стана сензация още с премиерното си излъчване по новата българска музикална телевизия ФЕН ТВ.
По ФЕН ТВ вече се излъчва и най-новият видеоклип на Теодора – “Говори ми”. Динамичната песен също е включена в музикалния проект. Тя изненадва с провокативния текст на Дали Иванова и оригиналния аранжимент на Юлин Любенов, а по динамика и настроение се отличава от всички други в албума.
Една е баладата в “Желание за грях” – “Не си отивай”. Романтичната любовна песен с нежен текст, сътворен от Надежда Захариева е по музика на Мария Нейкова и аранжимент на Максим Горанов.
Абсолютна изненада за всички ще е дуета на Теодора и DJ Теди Джорджо – “Пак ли ти”. Динамичното парче със закачлив текст вече взривява дискотеките.
“Не вярвам”/аранжимент Велислав Драганински и текст Виолина Йорданова/ и “Накажи ме”/музика и аранжимент Велислав Драганински и текст на Атанас Капралов/ са двете съвсем непознати за публиката песни и също допринасят за динамиката и ритъма на албума.
Записите са направени в студио “Фактор” и “Max Sound”.
Обложката е дело на АКСЕЛ АРТ.
Продуцент АРА Мюзик.
Издава и разпространява АРА АУДИО-ВИДЕО.

 

facebook_icon

FACEBOOK ПРОФИЛ НА ТЕОДОРА