Вторник, 20 Октомври 2015 15:46

Румяна Попова представя „Родопска китка”

Оценете статията
(0 оценки)
Доказаната фолклорна изпълнителка Румяна Попова реши да поднесе различен и стойностен подарък на многобройните си почитатели. Известна с изпълненията си на македонски песни, този път певицата провокира всички ценители на българския фолклор с изпълнение на родопски песни.

Тя събира в китка две емблематични песни от родопската фолклорна област – „Мари, моме, малка моме” и „Не хвалям ти се, юначе”.

Видеоклипът е заснет в сърцето на Родопи планина – село Широка лъка. „С режисьора Ненчо Касъмов избрахме да снимаме там не само заради уникалната природа, но и защото в това село се намира и националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка”. Това е мястото, откъдето поемат пътя си много певци и танцьори, млади хора, пазители на българските традиции, песни, танци, обичаи!”, споделя изпълнителката на Diapason Records. „Смело мога да определя Широка лъка като храм на родопската песен”, продължава тя.

Във видеоклипа участие вземат оркестър „Марица” и ансамбъл "Чинари".

Видеоклипът може да гледате от днес в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, а Родопската китка е включена в последния албум на Румяна Попова – „Багрите на България”.


Видеото може да гледате тук:

https://www.youtube.com/watch?v=YgK7q7VTCgY

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica