Петък, 30 Октомври 2015 16:23

Гуна Иванова и „Майсторите на танца” спечелиха сърцата на китайската публика

Оценете статията
(0 оценки)

Доказаната фолклорна изпълнителка и популярната танцова формация представиха България на традиционния международен фестивал на фолклорните изкуства, който се проведе този месец за девети пореден път в Шанхай. Това е един от най-големите форуми в света, където Гуна Иванова и „Майсторите на танца”, „Masters of the Dance, участваха след 18-годишно отсъствие на български представители.

С пъстрите си костюми, атрактивни изпълнения и модерна хореография, основаваща се на традиционния български фолклор, българите бяха сред най-интересните участници в престижния форум по мнението на организаторите и на публиката. Заради отличното си представяне, огромната енергия и виртуозността в изпълненията, „Майсторите на танца“ вече имат покана за участие във фестивала в Шанхай и за следващата година.

Гуна Иванова впечатли китайската публика с виртуозни изпълнения на народните песни „Домакине”, „Пиринска китка”, „Лено, мори”. Кулминацията на нейното представяне бе акапелното изпълнение на песни като „Излел е Дельо хайдутин”, „Бела съм, бела юначе” и др. След тези изпълнения публиката буквално избухва в бурни аплодисменти, а красотата на българската народна песен, поднесена от невероятната Гуна Иванова, не остава безразлични по принцип „студените” китайци.

„Китай е вече една от моите сбъднати мечти! Специални благодарности на главния художествен ръководител и хореограф на „Майсторите на танца” – Красимир Димитров, по чиято покана взех участие в това незабравимо десетдневно изживяване! Не мога да опиша с думи емоцията, която преживях, но мога да кажа, че за сетен път изпитах огромна гордост от това, че съм българка! Всички трябва да знаем, че българския фолклор, нашите песни и танци имат уникалната сила да покоряват сърцата на всички по света! Всички обективи бяха постоянно насочени към нас, българската делегация – какво по-голямо признание!”, сподели достолепната Гуна Иванова.

Репортаж от гостуването може да гледате скоро по Фен Фолк ТВфолклорната телевизия на България!

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica