Вторник, 03 Ноември 2015 18:24

Азис разплаква с „Хабиби“

Оценете статията
(0 оценки)

Азис е готов да зарадва многобройните си почитатели с дългоочаквания си проект „Хабиби“. Клипът към песента можете да гледате от днес в ефира на ФЕН ТВ и в официалните канали на медиата в YouTube и vbox7.

Парчето е по музика и текст на самия Азис. Той го определя като послание към всички влюбени, преживели кошмара на раздялата. „Писал съм песента със сълзи в очите, знаейки, че всичко описано е преживяно от някого. Убеден съм, че колкото и тъжно и плашещо да звучи, много хора ще се припознаят в думите.“, сподели Краля на попфолка. Аранжиментът е поверен на Мартин Биолчев, с когото Азис работи през последните години. „С него се чувствам свободен да творя, дори и в 2 през нощта. Имаме общ език и усещане за музика. Помага ми изключително много и ме сваля на земята, когато трябва. Ето защо той е идеалният баланс между мен, музиката и публиката.“, каза още той.

С вокали в песента участва и голямата звезда на Diapason Records – Тони Стораро, в чието студио са осъществени записите на парчето. Въпреки че не се чувствал добре здравословно, Човека-глас веднага се включил в работата по „Хабиби“ и предложил идеи на своя близък приятел и колега. Изпълнителят на „Истина“ заключил, че нещо липсва и има идея какво да се добави. Тогава, въпреки неразположението си, той изпял частта с фламенко вокалите. „Направо останахме поразени от приликата на гласа му с тези на истинските фламенко изпълнители. Но няма как да бъде иначе. Все пак говорим за Човека-глас!“, категоричен е Азис.

Софи Маринова също присъствала на записите и дала своя принос за парчето.  В действителност нейният глас е толкова близък с този на Азис, че на моменти се слива с него и трудно може да се каже кой пее. „Зарядът, който тази жена притежава е уникален и само тя може да придаде такова настроение на песента.“, каза още хитовият изпълнител.

Гост-музикантите, които взимат участие в този проект, са истински светила в музиката. В „Хабиби“ участва популярният цигулар Георги Янев. Азис не крие, че изпитва огромен респект към него. „Толкова силно уважение и възхищение изпитвам към този човек... Не знаех дори как да се обърна към него – с г-н Янев или бате Гошо. Затова помолих дъщеря му Цветелина Янева да присъства на записите, за да ми помага в общуването с него и всичко протече приказно.“, сподели Азис.

Китарите, които докосват душата на човек, са изсвирени от Атешкан. „Когато Атеш свири, ние всички притаяваме дъх и спираме да говорим помежду си. Тази магия я притежават само богоизбраните, а той е такъв.“, не крие възхищението си талантливият изпълнител. Освен Атешкан, музикантите, които взимат участие във видеото са сред най-добрите в България и хора с богат опит в свиренето на живо. Това са Иво Моллов-Гугутката, Борил Илиев, Румен Илиев, Боби Къртача, Цецко Аспарухов, Ради Данков и Иван Илиев. „Да работиш с такива професионалисти е чест за мен и щастие, което не се случва на всеки артист. Излизайки на сцена с тях, имам чувството, че летя, а не пея. Благодаря ви момчета!“, каза развълнувано Азис.

Важен участник в клипа „Хабиби“ е малката бяла звезда Ерос. Двумесечното кученце пристига на снимките заедно с Вили от дизайнерския тандем Вили и Маури. Пухкавият сладур се държал като истински професионалист и бил изключително послушен и кротък по време на снимачния процес. Понякога обаче се стряскал от силната музика и се налагало да имитират свирене, за да може Ерос да е по-спокоен.

Вижте видеото тук:

https://www.youtube.com/watch?v=DtoM41TH7HM

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica