Вторник, 08 Декември 2015 16:30

Гуна Иванова и Дения Пенчева на турне в Австралия

Оценете статията
(0 оценки)

Доказаните певици от ефира на Фен Фолк ТВ са на едномесечно турне в далечна Австралия. Поканата за гастрола е от македонското общество в гр. Перт, където Гуна Иванова и Дения Пенчева са сред най-обичаните народни изпълнителки.

Първият концерт от гостуването им бе по повод Никулден – един от най-тачените църковни празници сред македонската общност там. В град Перт има сплотена и голяма спора преселници македонци от Егейска Македония, които са намерили „срекя в несрекята на своите деди”.

На концерта, провел се в Македонския клуб, повече от 3 часа над 300 души са танцували, пели и плакали от вълнение заедно с двете харизматични изпълнителки.

Новата романтика на българския фолклор – Дения Пенчева, поздрави присъстващите с изпълнение на неувяхващите песни „Охридското езеро”, „Македонско девойче”, „Стани, моме”, „Мите, мори Мите” и др.

Енциклопедията на българския фолклор – Гуна Иванова, разчувства присъстващите с изпълнение на емблематичните „Шар планина”, „Твоите очи, Лено мори”, „Къде сте, македончиня” и др.

„Емоцията е неописуема. Толкова далече от родината, но въпреки всичко с тези прекрасни, но изстрадали хора от Егейска Македония се чувстваме толкова близки и като у дома си! Благодарим им за прекрасното посрещане и любовта, с която ни даряват!”, споделиха двете талантливи изпълнителки.

Следващите „спирки” от турнето на Гуна Иванова и Дения Пенчева са в градовете Сидни и Уулонгонг.

Участия

  • 02.06.2017
    02 юни/ петък/ TONI STORARO гр. София, Студентски град, Club Illuzion 0894405060
  • 03.06.2017
    03 юни/ събота/ RUMYANA POPOVA с. Равно Поле, общ. Елин Пелин, Концерт - 20.00ч.
  • 1
  • 2

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica
bft türkiyebft yetkili servisbosch servisiariston servisibeşiktaş bosch servisişişli bosch servisigöktürk bosch servisibft türkiyekağıthane bosch servisiataşehir bosch servisibakırköy bosch servisibaşakşehir arçelik servisimetin2 pvp serverlerbariyer sistemleri