Четвъртък, 15 Декември 2016 16:45

Ашли с покана от българската общност в Навара, Испания

Оценете статията
(1 Оценка)

Ашли получи специална покана от Управителния съвет на Културна Асоциация на Българите в Навара „Орфей БГ“ да гостува и изнесе открит урок пред български ученици.

Асоциацията работи за запазване на българските традиции и обичаи, българския език и култура и българския фолклор. Неслучайно отправят поканата си именно към Ашли, която освен музикален педагог, е и певица с богат фолклорен репертоар.

Изпълнителката от каталога на Диапазон Рекърдс ще изнесе два открити урока на тема „Български фолклор“ пред ученици от училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Памплона и училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Тафая.

Много съм развълнувана и трогната от тази покана. За мен е чест точно аз да изнеса уроци за фолклора ни. Радвам се, че макар и в чужбина, българските ученици не губят интереса и любовта си към нашата народна музика“ – споделя Ашли.

Към асоциация „Орфей БГ“ функционират две неделни български училища, признати от МОН. В момента 237 български деца редовно посещават учебните занимания. Сформирани са четири групи по български фолклор и народни танци.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica