Биография

Родена е на 11 май в град Враца

Образование:
Започва с уроци по солфеж и продължава да развива вокалните си способности с уроци по пеене в родния си град. Тя е възпитаничка на СОУ „Отец Паисий” във Враца с профил Народно пеене с преподавател Росица Господинова - майката на утвърдената певица Нина Николина. 
Завършва бакалавърска степен в Нов български университет с профил „Народно пеене” с преподавател Нели Петкова.

Музикална кариера:
Занимава се с музика от 5-годишна възраст. Във 2. клас започва уроци по пиано, но усеща, че повече я влече изпълнителското изкуство. Ето защо се записва в хор „Волна песен” с диригент Галина Христова. След това става част от детския ансамбъл за  народни песни и танци „Росна китка”, с който участва и в големия международен фестивал в зала „Чайковски” в Москва.
От 14-годишна младата изпълнителка се изявява в заведения и това й помага да натрупа богат репертоар от фолклорни песни. Участва на много фестивали у нас и в чужбина. През 2009 година подписва договор с музикална и продуцентска компания Diapason Records.

Репертоар:
Изпълнява фолклорни песни от всички области

Хитове:
„Под яворот”, „Пара бере киселец”, „Вечернице-невернице”, „Провикна се Стоян”, „Тракийска китка”, „Ой, ергенче”, „Драгиева чешма“ и други.

Get Adobe Flash player