Четвъртък, 30 Март 2017 16:48

В кухнята с Мила Рангелова

Оценете статията
(0 оценки)

Автор: Ани Романова

1. МИЛА, МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГОТВИТЕ, КАКВИ СА ЛЮБИМИТЕ ВИ НЕЩА ЗА ХАПВАНЕ, РАЗКАЖЕТЕ КАКВО ОБИЧАХТЕ ДА ХАПВАТЕ НАЙ-МНОГО КАТО ДЕТЕ И СЛЕД ТОВА. – Да, мога да готвя, научила съм се от моята баба Милка, която е уникална кулинарка. Като цяло имам афинитет да се въртя в кухнята, макар че не ми оставя много време затова. И като малка, и сега, обожавам да хапвам пиле с картофи, а за десерт – мляко с ориз.

2. КАКВО Е ПЪРВОТО НЕЩО КОЕТО СЕ НАУЧИХТЕ ДА ГОТВИТЕ, РАЗКАЖЕТЕ ЗА ПЪРВИЯ ОПИТ ДА ПРИГОТВИТЕ ЯДЕНЕ. – „Скочих” малко високо с първия си опит за готвене – реших да бъде пица с домашно приготвено тесто. Месенето не ми се получи нещо, стана на подметка. Но си го хапнах де, все пак нали аз го приготвях J

3. КАКВО ИЗОБЩО НЕ ХАПВАТЕ – Телешко месо не обичам, много ми е жилаво и не знам защо, но ми мирише. Не обичам и морски деликатеси – миди, стриди, октопод, раци и т.н.

4. В ЗАВЕДЕНИЕ КАКВИ НЕЩА СИ ПОРЪЧВАТЕ, ДАВАТЕ ЛИ ПРЕПОРЪКИ КАК ДА ВИ БЪДЕ ПРИГОТВЕНО. – Поръчвам си основно салати, като задължително в нея трябва да има сезонен зеленчук. Сега в момента наблягам на салати с червено цвекло, ряпа, моркови, зеле и др. В последно време харесвам и комбинацията на нахут със зеленчуците.

5. ОТ НОВИТЕ МОДЕРНИ ХРАНИ КОИ ХАРЕСВАТЕ,И КОИ ИЗОБЩО НЕ ХАРЕСВАТЕ. – Харесвам суши много, като ако в него има авокадо, е супер J Обичам и паста, като може би единствено с паста мога да хапна риба тон.

6. КАКВО НЕ МОЖЕТЕ ДА СГОТВИТЕ, А ВИ СЕ ИСКА ДА ГО УМЕЕТЕ. – Не мога да правя козунак, то си е цяла философия там. Също така и агнешка чорба не мога да правя добре, но много обичам.

7. ИМА ЛИ ХРАНИ КОИТО ВИ ИЗКУШАВАТ, ИСКА ВИ СЕ ДА ХАПНЕТЕ, НО НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ. – Обичам стандартните свински пържоли на скара, както и пилешки шишчета. По принцип каквото ми се хапва, си го позволявам, такава е моята философия на живот.

9. КАК МИНАВА ВАШИЯ ДЕН, РАЗКАЖЕТЕ С ПОДРОБНОСТИ КАК И КАКВО ХАПВАТЕ - СУТРИН, ОБЕД, ВЕЧЕР. – Стремя се да закусвам кисело мляко и плодове и до обяд съм на това. На обяд супа хапвам, гледам да е течна храна. Комбинирам я с основно, което ми се хапва в момента – без значение месно или постно. За вечеря по-лека храна: салати, но комбинирани примерно с пене, нахут, киноа.

11. КАКВО ПРИГОТВЯТЕ, СЪОБРАЗЯВА ЛИ СЕ С ВКУСОВЕТЕ НА ВСИЧКИ ГОСТИ, КОГАТО ИМАТЕ ТАКИВА. – Когато имам гости, приготвям ястия, в които съм сигурна, че ще се получат. При гости не експериментирам, за да не се изложа. Естествено гледам да се съобразявам и с техните вкусове до някаква степен. Имам приятели вегетарианци, на които приготвям най-често паниран карфиол и салати с царевица.

12. СПАЗВАТЕ ЛИ ДИЕТИ, КАКВИ? – Отказах се. Все пак не употребявам газирани напитки, както и не прекалявам със сладкото.

Рецепта за пържен банан с мед:

Бананът се нарязва на колелца. В тиган се нагрява олио или зехтин. Пържим по 1 – 2 минути от всяка страна. След това се заливат с мед, а който иска може и с шоколад.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica