Вторник, 01 Август 2017 16:27

Дения Пенчева: Препоръчвам на жените отвара от бял равнец

Оценете статията
(1 Оценка)

Интервю за в-к „Доктор“, автор: Мара Калчева

- Дения, правите ли нещо специално за здравето си?

- Правя много неща, като се започне със здравословното хранене. За да бъде здрав, човек трябва да се поддържа и да има правилен начин на живот.

- Какво е според вас здравословно хранене?

- Най-вече избягвам месото и всичко мазно. Още не съм вегетарианка, но натам вървят нещата. Избягвам и рафинираната захар, и солта. От солта се задържа вода в тялото и затова не ям солени храни. Приемам основно алкализираща организма храна – плодове, зеленчуци, варива и много млечни продукти. Обичам да ям също морски дарове. Рибата не ми е вкусна. Пия задължително всеки ден органични комбинирани витамини и минерали плюс омега 3 под формата на хранителни добавки. Не вземам синтетични витамини, а извлечени от плодове, зеленчуци и билки. Освен това приемам билкова добавка за регулиране и баланс на женските хормони, защото преди време имах хормонален дисбаланс. Предпочитам да приемам билки вместо медикаменти

Химията само потиска симптомите, докато правилният начин на живот, балансираното хранене и спорт не позволяват да се стигне до заболяване. Ако все пак настъпи някакъв здравословен проблем, се обръщам към алтернативната медицина и към лечебното хранене.

- Какви алтернативни методи на лечение използвате?

- Изпробвала съм и горещо препоръчвам на жените да пият отвара от билката бял равнец. Тя регулира много добре процесите в женския организъм и действа отводняващо. Правя си десетдневен курс на лечение по веднъж в продължение на три месеца или три пъти през месец. Аз лично си приготвям два литра отвара от бял равнец, като кипвам три супени лъжици от билката в чайник, отстранявам я от огъня и след като престои десет минути, я прецеждам и подслаждам с малко мед, защото леко нагарча. Пия това количество през целия ден и се чувствам страхотно. С помощта на отварата свалям и няколко килограма, защото не задържам течности в организма.

Правя периодично и прочистване на черва, черен дроб и жлъчка, защото организмът се затлачва с токсини. В човешкия организъм се натрупват с времето около десетина килограма токсини, които постоянно ни тровят и разболяват. Основната причина за рака са именно тези токсини и гъбичката кандида.

Използвам за прочистването английска сол, сок от ябълка и цвекло. От три до пет дни пия само сок от ябълка и цвекло. Сутрин на гладно се изпива половин пликче английска сол, разтворена във вода. Английската сол абсорбира токсините в червата. На третия или на петия ден, колкото дни издържиш на този режим, пиеш 100 мл лимонов сок, смесен със 100 мл качествен зехтин и си загряваш тялото в областта на черния дроб с одеяло. След 30 минути до 1 час започва често ходене до тоалетната. Излизат калцирани топчета от жлъчката. Бях удивена, че такива неща има в организма ми. След това се чувствам преродена! И кожата става по-красива. Всяка година си правя това прочистване. А практикувам и йогиско прочистване на организма с пиене на сол и вода и специални упражнения. Но това става под контрола на йога инструктор. Прави се пролетта или есента, а не във време на жеги.

Наскоро бях на пулсова диагностика при индийски лекар. Индийците имат своя хилядолетна медицина, която за разлика от съвременната не потиска симптомите, а се справя с причините на болестите. На базата на пулсовата диагностика индиецът ми изготви индивидуален хранителен режим според моята доша (конституцията на тялото). Даде ми и билкови хапчета. Сега наистина се чувствам много добре.

- Споменахте, че спортувате. Какъв е двигателният ви режим?

- Старая се да ходя повече пеша. Имам си маршрут в гората около два километра и го минавам с бързо ходене. Преди няколко дни бях в Костенец и си направих 10-километров поход. Много обичам разходки в гора. От пет години се занимавам с класическа йога. Така се зареждам с енергия. Това е моето движение, докато фитнесът ме изтощава. Занимавах се с тенис и с езда, но сега съм ги пренебрегнала временно.

- Какво е усещането да яздите кон?

- Много е релаксиращо, защото конете са добри животни, които усещат енергията и настроението на човека. Трябва да си балансиран, когато яздиш, за да вземещ надмощие над коня. Положителна емоция е ездата. Аз, разбира се, не съм много добра ездачка. Истината е, че взех няколко урока по езда, за да се снимам на кон в клипа към песента „Лиляно, моме”. Избраха ми много кротък и послушен кон, който е участвал в няколко холивудски продукции и е свикнал да не го яздят само професионалисти. Смятат го за най-добрия кино кон в България. Самата езда ми хареса и бих искала да продължа да я практикувам, стига да ми се отдаде тази възможност. Защото е голям ангажимент да имаш кон и да се грижиш за него.

- Пяла ли сте на сцена с треска, с висока температура?

- Да, случвало се е. Но дори да не съм в добра кондиция, излизам мобилизирана, защото публиката не се интересува дали съм добре или не. Всеки е дошъл да се повесели и аз съм длъжна да предам положителна енергия на хората, дори да ми се плаче.

- Правите ли нещо за поддържане на гласа?

- Ежедневно се разпявам за добра кондиция. Гласните струни са като мускулите – ако не се тренират, закърняват. Преди да изляза на сцена или преди запис, изпивам 50 mg витамин С, защото тонизира и прави по-гъвкав гласа, с по-добра орнаментика.

Наскоро записах нова песен, за която скоро ще заснема клип. Още няма име, но е в моя стил – по-весела и жизнерадостна. Предстои ми участие на 25-ото юбилейно издание на „Пирин Фолк“ Сандански (26 – 27 август). Предишното ми участие беше през 2006 г., когато бях едва на 16 години – най-малката участничка. Направиха прецедент да ме допуснат. Появих се като самопродуцирал се изпълнител и дори спечелих награда на Министерството на културата. След 11 години отново ще се кача на тази сцена. Ще изпълня песен, към която изпитвам сантимент, защото текстът е написан от баща ми. Това е първата авторска песен, правена за мен преди 14 години, но не беше видяла бял свят досега.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica