Понеделник, 04 Юни 2018 12:42

Дения Пенчева стана магистър-продуцент

Оценете статията
(0 оценки)

Фолклорната певица Дения Пенчева се дипломира като магистър-продуцент във факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

Дения завършила бакалавър в Нов Български Университет с две специалности - актьорско майсторство в класа на Цветана Манева и поп и джаз пеене в класа на Етиен Леви.

Огромното й желание за развитие кара талантливата певица да запише магистратура със специалността „Продуцентство и креативна индустрия“ в СУ. В рамките на две години Дения посещава курсовете на най-добрите експерти в областта на авторско право, продуцентство в радио и телевизия.

„Радвам се, че имах възможността да се уча от най-добрите преподаватели в България. Един от тях е големият професионалист по авторско право – Велизар Соколов-Заки, като в неговия курс завърших с отличен успех. Щастлива съм, че тази специалност ми помогна да надградя себе си и да придобия определени знания и умения в тази сфера. Това ми даде нов поглед върху музикалната ми кариера и пътя ми на изпълнител.“ – сподели Дения Пенчева.

Народната певица успешно завършва и своята студентска практика в продуцентската компания „Old School Productions“. По време на стажа тя е свидетел на създаването на предавания и успешни телевизионни формати, като участва и в организацията на един от най-известните български реалити шоута.

За да завърши магистратурата си, Дения Пенчева прави дипломна работа, която е на тема програмна схема на фолклорна телевизия.

„Дълго време ми трябваше да създам проекта. Благодаря за доброто обучение на всички мои преподаватели. Благодаря и на дипломния ми ръководител – декана на факултета по журналистика и масова комуникация в СУ - доц. д-р Петрова. Хората, разглеждали моята тема, са експерти, които създават и одобряват програмните схеми на голяма част от български телевизии.“ – сподели Дения.

„Най-вече искам да благодаря на моето семейство, което винаги ме подкрепя. Оттук нататък само напред и нагоре.“ – добави певицата.

Участия

Нови сингли

Get Adobe Flash player

Нови Заглавия

Тони Стораро - Живея само за тебе
Азис 2014
Румяна Попова –  колекция от 5 албума
Веселина - Избери си
Теодора
Keba - Fer ubica