Dzansever "Rovena ot note"

Оценете статията
(2 оценки)
dzansever_rovena

1. Оф, камерав 3.21
2. Кхелена (Играйте) 3.48
3. Ровена о ноте (Нотите плачат) 4.26
4. Ах, ах 5.02
5. Елхам дулиллах (Благодарност) 2.45
6. Бойракоро адети (Невестински навик) 3.28
7. Арманя (Клетва) 4.09
8. Миа зия (Моята съдба) 4.56
9. Гили е Самараке (Песен за Самара) 4.22
10. Буш, буш (Играй, играй) 3.16
11. Мангава тут 3.35
12. Ту сия (Ти си) 2.06

 

 

Кралицата на балканската песен- магнетичната Джансевер направи своята официална премиера на българския пазар. Специално за верните си и многобройни почитатели от цялата страна и по поръчка на “Диапазон Рекърдс”, уникалната певица е събрала в албум дванайсет от своите неподражаеми композиции. В музикалния проект, озаглавен “Сълзи от ноти” /”Rovena o note”/, иконата с феноменален глас е включила осем песни, получили огромна популярност на германския пазар и четири нови изпълнения, които се представят пред публика за първи път.
Албума на родената в Македония изпълнителка е записан в елитни германски звукозаписни студия, където понастоящем музикалната кралица живее и концертира. “Сълзи от ноти” представлява една невероятно добре балансирана комбинация от парчета с модерни, дискотечни ритми и традиционни цигански балади.
Кралицата на балканската песен, чиято майка е българка, е обичана и слушана по цял свят- календарът й с участия е запълнен за година напред и включва изяви пред многобройна публика в Америка, Австралия и цяла Европа. Нейните албуми се издават в огромни тиражи и буквално се разграбват за броени дни след появата им на пазара.
Именити певци от балканските страни непрекъснато са признавали, че именно от Джансевер са се учили на тънкостите и тайните на виртуозното пеене. В България нейни големи почитатели и приятели са Тони Стораро, Софи Маринова, Бони, Азис.


“Когато чуеш песен на Джансевер, времето спира, нейният космически глас те повежда в лабиринтите на други измерения и когато всичко свърши, разбираш, че си омагьосан, омагьосан завинаги...”