Биография

Родена е на 29.01 в Пловдив. Истинското й име е Десислава Георгиева, а своя артистичен псевдоним Джорджиа избира, повлияна от звученето на фамилията си на английски.

Образование:
Макар от ранна възраст да посещава различни школи по вокално майсторство, средното й образование е със съвсем различна насоченост. Тя завършва Строителен техникум в Пловдив. Паралелно със заниманията си по музика, кандидатства в Нов български университет, където е приета в специалност Актьорско майсторство. Именно там в момента тя усъвършенства артистичните си умения при корифеите в театралното изкуство Цветана Манева, Румен Цонев, Васил Димитров, Възкресия Вихърова и други.


Музикална кариера:
Освен, че участва в  хор, а от 8-годишна започва да ходи на уроци по пеене в школата на Рени и Антон Георгиеви. Там усъвършенства техниките в различни стилове – поп, попфолк и фолклор. Също така известно време изучава и спецификите не  оперното изкуство. На 13 години започва да пее с оркестър. Първата голяма формация, с която се изявява, включва доказаните изпълнители Румяна, Сашо Роман, Орхан Мурад, Мария Кехайова и Никсън. В момента тя е част от джаз формацията на Георги Петков

Хобита:
Обича  да слуша различни стилове музика – от попфолк до r’n’b и chill-out. Обожава сръбската музика и нейната любима изпълнителка е Ceca. От световната поп сцена се възхищава най-вече на Christina Aguilera. Най-голямата й слабост е малката й дъщеричка Алиа, с която прекарва всеки свободен миг. Харесва театъра, но е заклета фенка е на киното и мечтае някой ден да се снима в някоя голяма продукция. Обича да рисува модели на дрехи в гръндж стил. Едно от хобитата й е да пътува да пътува и да посещава различни кътчета от света, при това не само луксозни курорти, но и такива, в които се срещат социални проблеми. Джорджиа постоянно участва в различни благотворителни инициативи и самата тя инициира милосърдни каузи, за да помага на деца в неравностойно положение.

Репертоар:
Изпълнява попфолк и балканска музика. В репертоара си има много популярни поп парчета от българската и световната сцена.

Хитове:
„Върнах се”, „На инат”, „Върни се” ( с Бате Сашо) и други

Get Adobe Flash player