За нас

DIAPASON RECORDS е създадена на 29 януари 1997 от Ненчо и Виктор Касъмови и оттогава се е наложила като една от водещите музикални компании в България. Основните дейности на фирмата са менажиране, продуциране, издателство и разпространение на музикални аудио-визуални продукти в жанровете попфолк и фолклор.

Днес DIAPASON RECORDS продуцира и менажира едни от най-големите и стойностни изпълнители в жанра български традиционен фолклор – Гуна Иванова, Румяна Попова и други. Освен това компанията има в каталога си и много млади изпълнители на фолклорна музика, сред които Ива и Велислава Костадинови, Филип Синапов, Хамид Имамски, Стоян Петков, Радостина Николова и други.

Музикалната компания DIAPASON RECORDS има особено големи заслуги за създаването, развитието и утвърждаването на жанра попфолк в България и на Балканите. Компанията е дала старта на кариерата на някои от най-големите звезди в този стил – Тони Стораро, Софи Маринова, Кондьо, Теодора, Джони и други.

Понастоящем най-популярният жанр у нас е представен в каталога на компанията от Тони Стораро, Фики, Емрах, Теодора, Sinan, Емилиано,  Стилиян, Мира, Samar, Тиана и други.

Доказателство за успеха на компанията са множеството награди и отличия спечелени от изпълнителите на DIAPASON RECORDS на престижни национални и международни музикални фестивали.

 

Историята си компанията е продуцирала и издала стотици аудиопесни:

ПОПФОЛК: над 2000 броя

ФОЛКЛОР: над 1000 броя

 

Освен богатия аудио репертоар на своите изпълнители Diapason Records разполага и със стотици видеоклипове и ТВ реализации.

ВИДЕОКЛИПОВЕ: над 1500 броя

ФОЛКЛОР: над 650 броя

През годините години компанията е доказала своето име не само в българския, но и в международен музикален бизнес. DIAPASON RECORDS работи в тясно сътрудничество с текстописци, композитори и аранжори от България, Гърция, Сърбия, Румъния, Турция, Македония и Албания.

DIAPASON RECORDS е реализирала над 200 успешни концерта на територията на България на артист-изпълнителите от каталога си, както и на водещи изпълнители от съседни балкански страни:

Гърция – Ана Виси, Кети Гарби, DJ Pantelis, Танос Петрелис, Темис Адамантидис, Йоргос Ясемис, Йоргос Яниас, Катерина Станиси, Ставрос Ливикос и други;

Сърбия – Миле Китич, Драгана Миркович, Драган Коич – Кеба, Неделко Баевич – Бая, Желко Йоксимович, Халид Муслимович, Хасан Дудич, Йована, Стоя и други;

Турция – Сердар Ортач, Хадисе, Бурак Азис и други;

Румъния: група Akcent;

Македония – Тоше Проески, Каролина Гочева, Благица Павловска, Сузана Спасовска, Наум Петрески, Джансевер и други.

2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.