Ива и Велислава Костадинови взеха участие в концерта „Пристан на спасение“

За трета поредна година фондация “Нашият Дом е България” организира 2 поредни тържествени християнски концерта под надслов “Пристан на спасение” на 13-ти и 15-ти август, в чест на големия християнски празник “Успение на Пресвета Богородица”, на лятната сцена в град Царево.

В събитията взеха участие: Деси Добрева, Маргарита Хранова, Ива и Велислава Костадинови, Квартет “Армейска песен”, Пламен Бейков, Калин Кирилов, Пламен Мирянов, Милена Андреева, Калина Андреева, Галя Димитрова, Врачанска филхармония с диригент Георги Андреев, Кварто квартет и приятели, Женски хор „Ваня Монева“, Женски хор “Нуша, Солисти при ансамбъл „Филип Кутев“, Ансамбъл „Българе“, Прабългарска школа за оцеляване “Багатур”.

За първи път до лятната сцена в Царево беше издигнат временно 13 метров дървен кръст, който подсилваше всички християнски послания, изречени от сцената, но и припомня думите на св. ап Павел: “… а мене да ми не дава Господ да се хваля, освен с кръста на Господа нашего Иисуса Христа, чрез който за мене светът е разпнат, и аз за света.”
‭‭(Послание на св. ап. Павла до Галатяни‬ ‭6‬:‭14‬ )

На площадното пространство на центъра на Царево и около трибуните пред сцената бяха разположени и ръчно изработени дърворезби с цитати от Новия и Стария Завет.
Художественото сценично оформление беше увенчано и с множество светлинни ефекти, някои от които бяха разположени на повече от 600 метра от сцената, на скалите пред храм “Успение на Пресвета Богородица” в стария квартал Василико.

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.