„Како Николинке“ събра Стоян Петков и Ашли

В ефира на Фен ТВ и Фен Фолк ТВ своята официална премиера направи песента „Како Николинке“ в изпълнение на младите и талантливи изпълнители от каталога на Diapason Records Стоян Петков и Ашли.

Песента е позната в публичното пространство  в различни интерпретации. В ефира на Фен Фолк ТВ Стоян Петков и Ашли й дават един нов и различен поглед с музикален нюанс и окраски, характерни за тракийската фолклорна област. За аранжимента на песента двамата изпълнители се доверяват на композитора Виктор Йорданов – Кардама.

Във видеото виждаме едно от емблематичните места за град Кюстендил – местността „Хисарлъка“. Широките красиви полета в лентата разкриват магнетизма и красотата, която Кюстендилския край носи. И този път зад обектива със своя дългогодишен професионален режисьорски опит застава Ненчо Касъмов. Участие във видеоклипа на „Како Николинке“ взимат ТФ “Нова генерация“, Кюстендил, с художествен ръководител Евгени Вучков.

Стоян Петков и Ашли единодушно споделят, че тяхното послание към всички почитатели на фолклорна музика е да продължават да слушат българска народна музика и да не забравят, че българският народ винаги оцелява със силния дух, който носим в душите си и с вярата, че предстоят по-добри времена за всички нас, независимо от времето, в което живеем.

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.