Мелек Ерен е новото фолклорно бижу в каталога на Diapason Records

Мелек Ерен е новият фолклорен изпълнител в музикалната компания Diapason Records. Тя е само на 17 години, но притежава огромен талант и амбиция.

Родом е от град Пловдив и е ученичка в СУ „Любен Каравелов“.  Още от ранна детска възраст има желанието да пее фолклорна музика и да се изявява на сцена. Нейните родители са музикални, макар че никога не са се занимавали професионално с това начинание, но Мелек получава безкрайната им подкрепа.

Когато е едва 4-годишна Виолета Щерева забелязва таланта й и я насочва към музиката. Към момента тя продължава да преподава народно пеене на Мелек и усъвършенства вокалните ѝ умения.

Талантливата изпълнителка е призната многократно и е лауреат на много конкурси като едни от последните ѝ награди са:

  • Едногодишна стипендия от НК ”Пиленце пее” 2021 г., гр. София
  • Първо място и златен медал от НК ”Път към славата” 2022 г.
  •  Първо място и златен медал от X Балкански шампионат по фолклор ”Евро фолк – Жива вода”, гр. Хисаря
  • Първо място и златен медал от Национален фолклорен фестивал ”Слав Бойкин” 2022, гр. Раковски

Мелек има и няколко участия във фестивала “Детски Пирин Фолк”, а миналата година взе участие в „Пирин Фолк“ в Конкурса за авторска песен на македонска основа с „Песен за майката“ и в Конкурса за изпълнителско изкуство с „Пандура девойка“.

Малко по-късно към „Песен за майката“ бе заснето и официално видео, което е дебютен клип за младата изпълнителка. Премиерата му бе през месец ноември 2022 г.

Очаквайте от Мелек Ерен още много интригуващи проекти! Можете да гледате видеото ѝ „Песен за майката“, както и останалите ѝ изпълнения от сцената на „Пирин Фолк“ в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ.

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.