Радостина Николова с нов видеоклип и дебютен албум

Двойна премиера днес за Радостина Николова. Изпълнителката и продуцентите ѝ от Диапазон Рекърдс представиха новия ѝ видеоклип към песента „Ей, хоро“ и дебютния ѝ албум „Идвай, либе“.

CD-то носи името на едноименната композиция от Пирин Фолк 2021 г. Тогава в конкурса за авторска песен Радостина взе втора награда на фестивалното жури.

В албума младата певица представя 15 песни, изпълнени със завидно майсторство. Диска съдържа 5 авторски песни за любовта, веселието и магията на българката, 5 хороводни песни, олицетворяващи буйния темперамент, хумора и разнообразието на шопската песен и 5 македонски песни за майчината любов, родината и хубостта на момата. „Идвай, либе“ е наличен в онлайн магазина www.bgmusicshop.bg тук: https://bit.ly/3CNfL5V, както и във всички музикални дигитални платформи.

Заедно с дебютния албум на Радостина Николова днес излезе и новият ѝ видеоклип към „Ей, хоро“. Песента е авторска, дело на композитора Светослав Лобошки и текст на Христина Димова и е включена в CD-то. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов.

„Идвай, либе“ е албум, създаден с огромна любов от изпълнителката и екипа ѝ от музикална компания Диапазон Рекърдс – към публиката и към фолклора като цяло. Радостина Николова е кръстена на своята баба, също народна певица. От нея гласовитата изпълнителна наследява дарбата и обичта към българския фолклор – най-вече към красотата на граовските песни и шоплука.

СЪДЪРЖАНИЕ:

1.Идвай, либе
2.Мари Радо, радомирке
3.Не питай, мамо
4.Лено, Ленчице
5.Веселба
6.Живували братя
7.Судбо моя
8.Прочула се Яна от Белица
9.Проклет да е
10.Не прибирай, мила мамо, стройници
11.Йове, Йове
12.Провикна се
13.Ей, хоро
14.Извило се оро
15.Магичната българка

Продуцент: Диапазон Рекърдс
Медиeн партньор: Фен Фолк ТВ

Видеото към „Ей, хоро“ можете да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния You Tube канал на медията.

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.