Стоян Петков и Радостина Николова с награди от Конкурса за изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“ 2022

Стоян Петков и Радостина Николова – сред участниците в юбилейното издание на фестивала Пирин Фолк Сандански

Пред пълен до краен предел Летен театър премина втората вечер на „Пирин Фолк“ Сандански 2022 на 27 август. В Конкурса за изпълнителско изкуство 15 участника се бориха за престижните награди в 30-ото юбилейно издание на фестивала. Сред тях бяха и изпълнителите на Диапазон Рекърдс – Стоян Петков и Радостина Николова, които се представиха блестящо. 

С впечатляващи автентични визии, с безупречни изпълнения на конкурсните си песни и с много чувство, двамата спечелиха не само любовта на публиката в Летния театър, но и вниманието на оценяващите.

Стоян Петков, който снощи направи своя дебют на фестивала, се оказа и единственият изпълнител, който си тръгна с не една, а с цели две награди.  Изпълнението му на песента „В горите на Македония“ му донесе III-та награда на Фестивалното жури и Награда на Журналистическото жури.

Красивата и талантлива Радостина Николова се представи на голямата сцена с песента „Не прибирай, мила мамо, стройници“, която й спечели Наградата на Фен Фолк ТВ. 

Стоян Петков и Радостина Николова – сред участниците в юбилейното издание на фестивала Пирин Фолк Сандански

Довечера, 28 август, двамата отново ще се качат на сцената на „Пирин Фолк“ като участници в Конкурса за нова авторска песен на македонска основа.

Специални гост-изпълнители на третата, финална вечер на юбилейното издание на фестивала ще бъдат Глория, Володя Стоянов и емблематичният за фестивала дует – Севдалина и Валентин Спасови.

Освен от Летния театър в Сандански, фестивалът може да се проследи на живо и по 4 национални телевизии БНТ 1, БНТ 4, Фен Фолк ТВ, Фен ТВ, по радио Белла, както и в официалния YouTube канал и facebook страницата на Фен Фолк ТВ: FEN FOLK TV  и Fen Folk TV . 

Организатори: Фен Фолк ТВ и Община Сандански

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.