„С кончето“ – красива приказка от детството на Ива и Велислава Костадинови

След огромния успех на „Догодина“ и преди това на „Чула ли си“ Ива и Велислава Костадинови продължават да следват тази музикална линия и представиха новия си проект „С кончето“. Това отново е фолклорна песен в различна интерпретация. Премиерата на видеото се състоя едновременно в 4 телевизионни канала: Фен ТВ, Balkanika Music Television, Фен Фолк ТВ и BG Music Channel.

Талантливите изпълнителки залагат на българска народна песен от пиринския край, чието оригинално заглавие е “Прошетах се с кончето”.

„Знаем я от малки и причината да я поместим в нашия репертоар и с такава интерпретация е, че в нея историята наподобява красива приказва от детството.“, споделиха Ива и Велислава.

За аранжимента и интерпретацията отново се е погрижил изцяло Светлин Къслев.

„Той много хареса мелодията ѝ. Типично за него е, че обича в работата си по тези песни да добавя от себе си, както направи в предишните две, като по този начин прави песента различна и запомняща се за хората.“, казаха още двете сестри.

Внучките на иконата на фолклора Гуна Иванова смятат, че начинът, по който са я пресъздали кореспондира много точно с текста на песента.

Видеото към „С кончето“  е реализирано от режисьора Павлин Иванов – Bashmotion, с когото те работиха и по видеото на „Догодина“.

„С идеите си и креативността си той създаде видеореализация, каквато дори не сме ви представяли. Много сме щастливи, че имахме възможността да работим по втори проект с него.“, споделиха изпълнителките на Diapason Records.

Във видеото взимат участие Дорина Пунчева и Цветан Апостолов, които са танцьори и актьори с много сериозна биография и множество постижения.

„Те направиха изключително интересна и нетипична за такива песни хореография – чрез танц и театър. Благодарение на тях любовта, която се възпява, се вижда във видеото.“, категорични са Ива и Велислава.

В клипа виждаме и професионалните ездачи – Александър Герджиков и Йоана Вампорова.

„Искаме да изкажем специални благодарности на конна база “Адгор” за топлото посрещане и подкрепата, която ни оказаха. Всички красиви локации във видеото са на терена на  конна база “Адгор”.“, разказаха изпълнителките.

Най-важното за Ива и Велислава Костадинови винаги е било да отправят определено послание със всеки свой проект. За „С кончето“ те споделиха:

„Чрез самата песен и видеото искаме да кажем следното – никога не се отказвайте от това, което сърцето ви иска най-силно, защото, ако наистина сте искрени, ще го получите!“

Можете да гледате „С кончето“ на Ива и Велислава Костадинови в ефира на Фен ТВ, Balkanika Music Television, Фен Фолк ТВ, BG Music Channel, както и в официалния YouTube канал FEN TV. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 

снимки: Христо Стефанов

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.