Теодора пренася аромата на Странджа

Теодора изненада почитателите на автентичния фолклор с „Полъх от Странджа“. Китката обхваща народните песни „Я снощи ходих, бульо льо“ и „Хайде наздраве, Марулче“ и ще бъде включена в нейния предстоящ народен албум.  

Изпълнителката, родом от Бургас, неведнъж е споделяла, че е закърмена с музиката от тази фолклорна област. И двете мелодии са ѝ познати още от времето в музикалното училище, което е завършила. През годините те са били интерпретирани от едни от златните странджански гласове и са част от златния фонд на Българското национално радио.  

Аранжиментите отново са дело на Виктор Йорданов–Кардама, завършил и предишната фолклорна огърлица на звездата на Diapason Records – „Странджа в сърцето“.

„Когато изпълнявам тези песни, пред мен оживяват картини от детството ми. Надявам се, че съм успяла да пресъздам аромата на моя красив роден край“, казва Теодора.

Можете да гледате Полъх от Странджа на Теодора в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, както и в официалния YouTube канал  на Фен Фолк ТВ. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.