Филип Синапов: Да похарчиш своето в името на другите

Филип Синапов похарчи всичките си спестявания и изтегли кредит, за да построи първата по рода си в страната фолклорна къща „Гърнатскине конаци“. Интерактивният музей ще има музикална школа и работилница по три занаята.

Сградата е на финалната права от своя строеж, а средствата на Филип са напривършване. Без подкрепата на нито една институция в България и без помощ от страна на семейството си, фолклорният изпълнител поема сам по нелекия път към сбъдването на своята мечта.

Заедно с развитието на своята музикална крариера като фолклорен изпълнител от каталога на Diapason Records, Филип Синапов успешно практикува своето висше образование като музикален педагог и има школи в Пловдив и Момчилград. Освен това е музикален редактор и водещ на предаване по радио БНР Кърджали. Също така той е и занаятчия.

„В днешно време учениците понякога казват, че закупуват хляба си от супермаркета – т.е. те не правят връзката с нивата, с жътвата, с вършитбата, с мелянето на брашното. В тяхното съзнание тази нишка се губи. Това е една от основните ми цели – в тяхното съзнание да се появи съзнателно как това се получава в готов вид.“– сподели Филип Синапов в интервюто си в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ

Едва на 25 години, Филип  Синапов дава безвъзмездно всичко свое, без да очаква нещо в замяна, в името на българските традиции и обичаи. Чрез къщата-музей той иска да съхрани българския дух и да предаде всички свои знания на младото поколение.

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.