Цветелина и Стоян Петков представиха първия Тракийски машъп в народната музика

Обичаните изпълнители Цветелина и Стоян Петков представиха първия фолклорен машъп в народната музика. Тракийската китка ще бъде част от предстоящите албуми на артистите и вече радва зрителите на Фен Фолк ТВ, ФЕН ТВ и може да бъде открит във всички дигитални платформи.

Цветелина и Стоян се познават повече от 15 години, а идеята за направата на първи фолклорен машъп се ражда по време на участие на изпълнителката. Тогава двамата представят няколко дуетни песни за всички гости в заведението. Седмица след това народният певец предлага официално да запишат в студио зародилата се идея, а Цветелина приема веднага. 

За аранжимента на „Тракийския машъп“, певците се доверяват на Виктор Йорданов – Кардама, а музикантите, които взимат участие в празничната китка, са Венелин Башев и Божидар Стрехин.

Припомняме, че изпълнителите представиха песента за първи път по време на тяхното съвместно участие в „Празника на град Девин и минералната 2022“.

 В тракийския букет са включени песните: „Наспа ли се, любе ле“, „Запалило се, мале мо“, „Алтъно ле, алтънчице“, „Я изляз, Донке ле“.

„Пожелаваме на всички почитатели на българския фолклор да се забавляват и нека всеки един да намери своята песен в нашия „машъп“, който да присъства на техния делник и празник“., казаха Цветелина и Стоян Петков.

Можете да гледате видеото в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ, както и в ефира на Фен Фолк ТВ и ФЕН ТВ.

Идеята на машъпа е да привлече възможно повече млади хора към фолклорната музика. Именно за тази приемственост се събраха двамата изпълнители.

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.