Ива и Велислава Костадинови

Ива и Велислава Костадинови

Фолклор

Ива Костадинова е родена на 13 май в град София. 


Музикална кариера: 
Ива и Велислава Костадинови са внучки на известната народна певица Гуна Иванова. От нея те наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Още от ранно детство прекарват много време в репетиционните зали, където Гуна Иванова ръководи групите си. Впоследствие двете сестри се присъединяват към софийската група „Софийски славеи” към читалище „Св. София“ с ръководител Гуна Иванова. Групово се изявяват на различни сцени в България и в чужбина. След време групите се разпадат, но двете сестри продължават да се изявяват на музикалната сцена в дует, както и заедно с баба си. 


Ива завършва средното сиобразование със специалност „Банково дело” в елитната Национална стопанско-финансова гимназия в гр. София. Продължава обучението си в УНСС със специалност „Бизнес администрация”, но това, че образованието й е различно и далеч не свързано с музика, не я спира да бъде професионалист в областта. 


През 2016 година Ива Костадинова подписва договор с музикална компания Diapason Records, а нейните видеоклипове се излъчват в ефира на Фен Фолк ТВ. 


Репертоар: 
Ива и Велислава Костадинови имат песни от различни фолклорни области: „Катерино моме“, „Девойко марихубава“, „Море сокол пие“, „Песен за Самуил“, „Недо ле, арна девойко“, „Море пиле, славей пиле“, „Сойка птица“, „Ой, ти моме, Ангелино“, „Айде моме, босо по росата“ и др.

Дискография

Участия

Използваме бисквитки за подобряване на функционалността на сайта. Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с употребата им.
Научете повече