Румяна Попова

Румяна Попова

Фолклор

Родена е 21 април в град Кюстендил.


Музикална кариера:
Животът й винаги е бил свързан с музиката. Трупа опит на различни сцени в пределите на България и извън тях. Освен това дълги години преподава музика. Има множество участия на фестивала „Пирин фолк – Сандански”, където е била удостоявана с множество награди. През 2006 изнася самостоятелен рецитал на същия международен форум, а през 2007 го открива и закрива с изпълнение на химна му „Добре дошли в Сандански, приятели” по аранжимент на Александър Попов. Талантът й е оценен и извън границите на България. Румяна Попова е печелила награди на престижни форуми, които се провеждат в Македония - „Охрид фест – Охридски трубадури”, „Рост фест”  и „Прилеп фест”. От 13 ноември 2005 песните от музикалния й албум „Песен моя, македонска” са във фонда на Калифорнийския университет.

Репертоар:
Изпълнява еднакво добре автентични народни песни от всички фолклорни области, както и авторски композиции на фолклорна основа.

Дискография

Участия

Използваме бисквитки за подобряване на функционалността на сайта. Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с употребата им.
Научете повече