Кондьо

Кондьо

Попфолк

Роден е на 24 август в град Сливен. 


Музикална кариера: 
Паралелно с музиката, в ученическите си години се занимава активно със спорт. Има успешна кариера като боксьор, която продължава девет години. През това време печели няколко много престижни титли: шампион на България за младежи, два пъти вицерепубликански шампион и трето място на „Олимпийски ринг” за младежи.  През 1982 г. прекъсва спортната си кариера и се отдава на другата си голяма страст – музиката. Започва изявите си като солист на оркестър. През 1989 г. е поканен да пее в бивша Югославия, където е приет много добре от местната публика. Само след два месеца започва да се изявява в сръбските кафани в Австрия и Швейцария. През 1997 г. пее за кратко в Босна. По-късно през същата година се завръща в България и подписва договор с Diapason Records. 


Репертоар: 
Има богат и разнообразен репертоар от български попфолк песни, както и песни от целия Балкански полуостров. Великолепно изпълнява българска естрада и световни евъргрийни. 


Хитове: 
„Мъни, мъни“, „Доко, Доко“, „Джиджи-биджи“, „Колко да платя“, „Една история“, „Шоу да става“, „Обич за двама“ (дует с Лия) 
 

Използваме бисквитки за подобряване на функционалността на сайта. Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с употребата им.
Научете повече