Искам те

Искам те

  • Изпълнител: Кондьо
  • Година на издаване: 2000

01. Текила 
02. Гадже и Половина 
03. Страшно Маце 
04. Искам Те 
05. Защо Да Живеем в Самота -дует с Лия
06. Хайде На Море 
07. Хубава Си 
08. Мазо-Мазо 
09. Страшна Си 
10. Не Съм За Тебе 
11. Денем - Нощем 
12. Пий До Дъно 
13. Недей Ме Лъга

КОНДЬО отново не изневерява на почитателите на стилния попфолк и за пореден път залага на романтиката на ромските ритми, на хитовата гръцка и сръбска мелодика и на онази неповторима вокална лиричност, заради която многобройните почитатели на чаровния певец без колебание го определят като “символ на попфолка”. Пилотната песен “Искам те” (с купонджийски видеоклип, заснет от популярния TV-режисьор С. Иванов) за кратко време стана любимо изпълнение на публиката, а последвалото парче със заразителни ромски текстове “Текила тепиас” със сигурност ще окупира скоро класациите със звук, познат от дебюта на Кондьо “Мъни мъни”. 

Великолепният дует “Защо да живеем в самота” (текст Надежда Захариева, аранжимент Даниел Ганев) на шармантната Лия и Кондьо (със стилен клип отново от С. Иванов) се превърна в един от най-силните претенденти за големия баладичен хит на лято 2000. Освен заглавната, особено открояващи се сред 13-те песни в албума са авторските, “Страшно маце” – със заразителни денс-ритми и запомнящ се текст (музика и аранжимент Мишо Бургуджиев, създал едни от най-силните песни на Таня Боева, Кати и Тони Стораро, текст - Мишо Бенджамин) и “Не съм за тебе” - (музика Мария Нейкова, текст - Надежда Захариева), които от първо слушане правят силно впечатление. Хитова линия върви от началото до края на албума и създава близо час добро настроение. 

Запомнящите се текстове на поетесата Надежда Захариева допълнително правят от албума на Кондьо не само радост за слуха, но и дават повод за размисъл. Безспорен хитов потенциал и много купонджийско настроение ще срещнете и в песните “Мазо-мазо” (по оригинален текст на Герго Милов, кавър на старо и любимо сръбско парче), “Гадже и 1/2” (текст Надежда Захариева) както и в страхотните гръцки кавъри “Недей ме лъга” и “Хайде на море”. За “Искам те” Кондьо залага на саунда от времето на албумите си “Просто супер” и “Мъни мъни”, като и този път музикантите от оркестър “Перла” са се погрижили да възпроизведат неповторимо “живо” звучене – с акцент върху акустичните инструменти – познато и обикнато от всички, посещавали концертните изяви на Кондьо из страната.

Използваме бисквитки за подобряване на функционалността на сайта. Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с употребата им.
Научете повече