Битмейен ашк

Битмейен ашк

01. Аджеми Балък 
02. Таби-таби 
03. Битмейен Ашк 
04. Бир Телефон 
05. Йоргун Йълларъм 
06. Теклиф Ддийорум 
07. Бериван 
08. Сени Севмектен Башка 
09. Дил Ярасъ 
10. Чабук Олалъм Ашкъм 
11. Ах, Романъм

След четери самостоятелни и един дуетен албум, на музикалния пазар се появи и шестият самостоятелен албум на Покорителя на женски сърца – ТОНИ СТОРАРО. Всеки негов албум е уникален и различен по свой си начин, на този бие всички рекорди… Една мечта вече е реалност ! Уникален албум изцяло на турски език! 
“БИТМЕЙЕН АШК” (в превод на български “Любов, която не свършва”) съдържа 11 песни, 2 от които са авторски, дело на Расим Коко. Аранжиментите са дело на Шаин Йоспънар и Расим. 
В турската музика са наложени пет стила : Поп, Арабеск, Фентази, Санат мюзик, Халк мюзик 
(Стила Арабеск е взаимстван от арабите, Фантази е модерния стил , Халк мюзик- това е турската комерсиализирана народна музика) 
Десет от парчетата в албума са разработени въз основа на 
стиловете- Арабеск и Фентази. Това е експеримента! Тази микс от стилове ги прави интересни и уникални не само за познавачи!
Посланието на песните, винаги е било запазана марка на Тони Стораро – изцяло на любовна тематика. 
Със специфичните си параметри на гласа, Тони Стораро успява да провокира своите слушатели да вникнат в песента и да усетят нейното настроение, заряд и пулсация!
С албума “БИТМЕЙЕН АШК”, Тони Стораро разкрива своята същност. Българският изпълнител от турски произход е израстнал с тази музика, тя винаги е била част от репертоара му при артистичнте му изяви у нас и в чужбина. Почти винаги феновете му настояват да изпява по няколко турски песни. Така бързо узрява идеята му за този проект. С него обаче Тони има за цел вече не само да се легитимира на българският пазар с друго лице, но и да атакува пазара на Балканите – в частност Турция.
При едно негово частно посещение в съседна Турция, той се озовава в квартала Тарабия на Инстамбул, по известен като “музикалния Холивуд на Турция”. По това време в заведението в което се намирал, гастролирали и местните звезди Дженгис Куртоглу, Хаакам Алтун и Гюлю. След известно настояване от страна на българската група, Тони Стораро изпява няколко песни макар и малко притеснен, с което застава редом до своите кумири от детството му. Те се очаровали от българският изпълнител, и му гласували своебразнен “вот на доверие”. Практическия резултат, е че Тони вклучва в проекта си по една авторска песен на певците Дженгис Куртоглу и Хаакам Алтун.
Тони Стораро споделя: “С този албум искам да покажа на българските – турци, че в нашата страна може да се прави турска музика. С продукта показвам как един изпълнител живеещ и работещ в България, може да прави качествена музика, която по нищо не се различава от тази в южната ни съседка и да обединява турския етнос чрез музика.” 
В реализирането на проекта участват почти цял симфоничен оркестър- има 30 цигулки, много акустични китари. Ударната секция е подбрана от перкусиониста Селко. Смесени звуци от инструменти, които не са познати в България- теф, кольо, изгама, соло тарамбука, бас тарамбука и др. Вокална група –Сиси, Арзу, Бурчин, Альоша. Отсвирите и солата на кларинет за изпълнени от Альоша. Цигулките са изпълнени от Местан, Бимбаш.
Песента с особено голям хитов потенциал “Аджеми Балък”, вече се завъртя по Телевизия “ФЕН”, като лайф изпълнение от годишните награди на сп. “Нов Фолк”. Зрителите и феновете за отрицателно време я превърнаха в тотален хит. 
Интернационалното мислене на Тони Стораро роди и български вариант на песента“Аджеми Балък”. Текста е на култовата текстописка Далия Иванова 
“Омагьосай ме, и ти го знаеш.
Забрави, забрави, забрави да бягаш от мен.
Омагьосай ме, и ти го знаеш.
Забрави, забрави, забрави и прости сърце
Пр. Можеш ли без мене
Можеш ли без мене ти
без любов душата ти
без целувки устните
Моя кукла сладка!
Мое малко слънце!”
Българският вариант носи името “Можеш ли без мен” и ще бъде разпространена на пазара в хитовата компилация “Best hits VI”, издадена от Ара Аудио-Видео, в началото на истинското лято - юли’04.
В книжното тяло на албума си, Тони Стораро се появява със запазената си марка – чар и сексапил. Утвърден като най-харесвания мъж на родната ни сцена, покорителят на женски сърца отправя същевременно строг и влюбен поглед от обложката. Стайлингът е на утвърдения дизайнер Росен Йорданов, а снимките са дело на Даниел Рачев. 
Албумът излиза на аудио касета (МС) и компактдиск (CD). Продуцент на продукта е Диапазон рекърдс, издава и разпространява Ара Аудио-Видео.
Това което може да се чуе и усети в албума “БИТМЕЙЕН АШК”, е трудно да се опише. Но е сигурно, че той има място във всяка престижна фонотека.
Този албум на Тони Стораро и продуцентска компания DIAPASON RECORDS, са доказателство че в България може да се прави качествена продукция на световно ниво!

Използваме бисквитки за подобряване на функционалността на сайта. Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с употребата им.
Научете повече