Веселина

Веселина

Попфолк

Родена е на 2 ноември в град Враца. 


Образование:  
Завършва СОУ „Отец Паисий” – Враца в музикална паралелка с профил „Народно пеене“. След това продължава образованието си в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, където успешно защитава бакалавърска степен по специалността „Народно пеене“. По-късно се дипломира в магистърска програма по Информационни и комуникационни технологии в СУ „Климент Охридски”. 


Музикална кариера: 
Никой в семейството й не се занимава с музика, но още от ученическите си години тя е твърдо решена да поеме пътя на професионален изпълнител. От малка свири на акордеон и пиано, а от 17-годишна започва да пее в различни заведения на страната, за да трупа опит. През 2010 става част от каталога на музикална и продуцентска компания Diapason Records. 


Репертоар: 
Изпълнява попфолк, песни от различни балкански държави и фолклорни песни от всички области. Също така се справя великолепно и с поп песни, световни евъргрийни и българска естрада. 


Хитове: 
„Бог така ли пожела“, „Искам“, „Една причина“, „Ще те помня“, „I Love You” (дует с De Santo) 
 

Дискография

Участия

Използваме бисквитки за подобряване на функционалността на сайта. Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с употребата им.
Научете повече