Дарина Петрова

Follow:

Място на раждане: град Елхово

Образование: В момента е студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ”Проф. Асен Диамандиев”, град Пловдив, специалност “Изпълнителско изкуство-народно пеене” и с допълнителна квалификация “учител по музика”.

Репертоар: фолклорни песни от Странджа и Тракия

Дарина Петрова е родена на 30.10.1999 г. в гр. Елхово, но живее в град Плевен. От малка се занимава с музика, а от V-ти клас и професионално – в музикалното училище НУИ “Панайот Пипков” – Плевен със специалност “народно пеене”.

Любимите й изпълнители във фолкора са Янка Рупкина, Недялка Керанова, Вълкана Стоянова, Ваня Вълкова и много други. Има много любими песни, някои от тях са безмензурните песни “Мъри Маро”, “Колкото Стоян бе хубав” и “Калиманку Денку”. До този момент, има записи на дузина песни, като към някои от тях има и заснети видеоклипове.

През 2020 година дебютира на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански с участие и в двата конкурса – за авторска песен и изпълнителско изкуство. Представя песните „Ей, ти, момче“ и „направила мома ладна меана“. Тогава я забелязва и собственика на Диапазон Рекърдс Ненчо Касъмов и й дава шанс да стане част от музикалната компания.

Любимите й фолклорни области са Тракия и Странджа, в тях се чувства най-удобно, но обича да изпълнява песни във всички останали области.

В свободното си време се занимава с маникюр и рисуване и разбира се, пеене.

2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.