Тони Стораро в изненадваща комбинация с Kan Wakan

Световноизвестният продуцент и композитор Георги Линев направи неочаквана колаборация на проекта си Kan Wakan в парче заедно с Тони Стораро.

“Убиваш всичко в мен” е отговор на клишетата, разделението и стигмата в българската музика на продуцента, чиято музика озвучава култови сериали и филми по Netflix, Amazon Prime и HBO (Game of Thrones) и е промотирана от медии, като Rolling Stone, BBC1 и LA Weekly.

Георги Линев израства и изгражда кариерата си в САЩ, но по време на пандемията решава да се завърне в България. Докато пътува към морето с приятели случайно чува за първи път песен на Тони Стораро. “Потънах в дълбините на гласа му и начина, по който извайваше интересни мелодии около необичайни ритми. Тогава един приятел ми каза: Защо не запишеш нещо с него? Друг приятел, който пътуваше с нас, добави: Няма ли да е странно? Това е чалга… Хората няма да те разберат”.

За продуцента обаче подобни етикети са по-скоро предизвикателство, отколкото спирачка. “Живеем във време, в което лепенето на етикети по начина, по който сме свикнали, вече не работи. Живеем в епоха на пренасищане с информация, образи, изкуство, музика… Нашият вкус вече не се основава на определен набор от естетика или идеали, а на отвореността за постоянно адаптиране и изграждане на собствена визия. Тя се базира на всичко, което е около нас – от вулгарната витрина в Слънчев бряг, през хилядолетен исторически паметник. И колкото по-несъвместими са елементите, толкова по-красиво може да бъде” – разказва Георги Линев.

Скоро след този разговор той се запознава с Тони Стораро и започва процес от около година, в която се ражда първо мелодията, после текстът на Васил Витанов, а след това – 8 поредни версии на вокала на песента, докато двамата артисти са напълно удовлетворени.

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.