Sinan и оркестър Metin Taifa с песен за емигрантите

Броени дни преди най-светлите празници Sinan и оркестър Metin Taifa поднасят специална песен, озаглавена „Тоз гурбет“. Премиерата на видеото се състоя в ефира на ФЕН ТВ.

Музиката на песента е дело на Миглен Карагьозов от орк. Metin Taifa, а аранжиментът е на Спас Лазаров. Текстът е написан от самия Sinan.

Песента е посветена на емигрантския живот. Разказва за перипетиите, които съпътстват живота в чужбина, който мнозина са принудени да изберат в търсене на по-добра перспектива.

„Исках да покажа с тази песен, че животът на музикантите и изобщо на хората, които отиват да живеят и да работят в друга държава, не е толкова блестящ, колкото някои си мислят. На тези хора им се налага да правят големи жертви и да рискуват много, но всичко е в името на по-добро бъдеще.“, сподели Sinan.

Това, което вълнува изпълнителят на Diapason Records, е емоционалният момент, в който на хората, избрали да живеят в чужбина, им се налага да са разделени от своите семейства, близки и приятели.

„Неслучайно избрахме да издадем тази песен точно в този период на годината, когато обикновено хората се събират заедно. Много е тежко да бъдеш далеч от тези, които обичаш. Но има много хора, на които им се налага да живеят по този начин.“, каза още Sinan.

„Посвещаваме тази песен на всички тях и това е нашият начин да им подарим надежда, че скоро ще бъдат отново заедно!“, допълни още талантливият изпълнител.

Можете да гледате видеото „Тоз гурбет“ на Sinan и ork. Metin Taifa в ефира на ФЕН ТВ, както и в официалния YouTube канал на медията. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.