Теодора композира песен за емигрантите

Теодора засне два видеоклипа върху новите си песни „Ще се видим скоро“ и „Либе ле“. Заглавията не са от изворния фолклор, а са изцяло авторски композиции на македонска основа.

„Ще се видим скоро“ е по музика на самата певица и е на емигрантска тема. Нотите ѝ се родили по време на пандемията в Америка, където изпълнителката живя 8 години. Мелодията е създадена върху стихотворение на Йордан Гергов. За аранжимента се погрижи македонският композитор Сашко Митковски. „Либе ле“ пък е дело на един от доайените на първия форум за македонска песен „Пирин Фолк“ Никола Ваклинов и по текст на Биляна Попова.

Изпълнителката засне два клипа в Църногорския манастир

Режисьорският екип на Ненчо Касъмов избра за локация на лентите Гигинския манастир „Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски“, известен още като Църногорския манастир.

Звездата на Diapason Records се завърна за постоянно на родна земя през септември. Тя с пълна сила стартира звукозаписна дейност както във фолклора, така и в модерния попфолк. Изпълнителката вече репетира за първите си участия след по-дългата музикална пауза.  Първото е още тази събота в Хисаря.

Share:
2021 © Всички права запазени - Diapason Records

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.089-3720-C01 Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Бенефициент: ДИАПАЗОН РЕКЪРДС ООД

Обща стойност: 50 000 лв., от които 50 000 лв. европейско финансиране.


Начало: 06.12.2021 г.

Край: 06.03.2022 г.